TORNAR
PUBLICITAT

Darreres hores per votar la igualadina Zhou Mengxin per al premi del Fòrum Gastronòmic

És l’única noia finalista, amb una proposta que conjumina la tradició catalana i xinesa

cultura
Dijous, 31 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Practica una cuina d'extrema sensibilitat que busca allò saludable amb un ampli repertori de gustos i contrastos". Aquesta és la carta de presentació que Zhou Mengxin té en un dels concursos més prestigiosos de l'àmbit gastronòmic de l'Estat i que es decidirà pel vot popular. Les votacions estan obertes fins aquest dimecres.

PUBLICITAT

La co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, cuinera igualadina d'origen xinès opta al Premi del Fòrum Gastronòmic, un dels esdeveniments més rellevants del món de la cuina a Catalunya. Els cinc cuiners finalistes han estat proposats per un grup d'experts i crítics gastronòmics que han seleccionat els xefs més destacats de l'any. 

El triomf final depèn del vot popular. Un 70% del veredicte dependrà del vot que la ciutadania emeti a través de la web de La Vanguardia (per accedir al formulari de votació cal entrar a la web del restaurant, mentre que el 30% restant el decidirà un comitè d'experts gastronòmics. En aquest sentit, des del restaurant Somiatruites s'anima a tothom a votar per la xef Mengxin, l'única dona entre els xefs finalistes.

Competeix per ser la cuinera de l'any amb altres xefs com Isaac Monzó (Cal Trunfó, Les Torres d'Oristà), Sergi Ortiz (L'Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) i Pere Venturós (Terra, Berga). En el darrer any, la xef Zhou Mengxin ha destacat per la seva participació al certamen internacional de joves cuiners San Pellegrino Young Chef: va figurar entre els 10 cuiners finalistes de la regió Ibèrica i Mediterrània i obtenia el premi San Pellegrino a la Responsabilitat Social.

D'altra banda, el restaurant Somiatruites, sota la direcció a cuina dels xef David Andrés i Zhou Mengxin, ha revalidat el distintiu Bib Gourmand de Michelin, que distingeix els restaurants que ofereixen una cuina d'altra qualitat a preus assequibles. Mengxin, nascuda a la província xinesa de Yunnan, va començar la seva trajectòria darrere els fogons com a estudiant a l'Escola Oficial de Cuina de Pequín. Posteriorment, va passar a formar part de l'equip del restaurant espanyol Migas, situat a la  capital xinesa, un dels restaurants més populars de la ciutat, amb el xef Aitor Olabegoya al capdavant. L'any 2013 va arribar a l'Estat  a través del programa de l'Institut de Comerç Exterior (ICEX), que porta joves xefs de tot el món a Espanya a formar-se en la cuina del país. En aquest temps, Mengxin va poder aprofundir en la cuina mediterrània a través de cursos i viatges per vuit comunitats autònomes, per conèixer les varietats culinàries del país. 

Aquell any, va guanyar el primer premi del Concurs Internacional de Tapes, que se celebra anualment a Valladolid. En la seva trajectòria, ha treballat al restaurant El Culler de Pau, a O Grove (Pontevedra), amb el prestigiós xef Javier Olleros, i també al restaurant ABaC de Barcelona, amb el xef Jordi Cruz al capdavant. L'any 2017 es va incorporar a la cuina del restaurant igualadí Somiatruites. La proposta gastronòmica de Mengxin es caracteritzen per la fusió entre la cuina xinesa i la catalana, amb plats originals i creatius però de base tradicional.

PUBLICITAT

1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

31 d'octubre 2019.13:37h

Respondre

Felicitats Zhou i el vostre restaurant tan innovador i emblemàtic a la nostra ciutat ! La perseverància, juntament amb el talent, donen bons resultats (i el que millorareu encara !!!)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.