TORNAR

La Imatgeria festiva, els Versots i el Ball Parlat dels Diables i la inauguració de la seu d’Òmnium són alguns dels actes d’avui de la Festa Major d’Igualada

Tastos de pólvora i de begudes de la terra complementaran una agenda que culminarà amb més música durant la nit

cultura
Dijous, 1 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Durant el matí hi haurà una nova oportunitat per visitar la futura seu de l’Arixu Comarcal de l’Anoia i com a activitat familiar, jocs de taula a la fresca en família. A la tarda tindrà lloc la segona jornada de microteatre amb els espectacles de Xiques, la inauguració de la nova seu d’Òmnium Cultural, amb la presència del vicepresident Marcel Mauri i l’exposició Judici a la Democràcia. La Imatgeria festiva recorrerà els carrers des de la Casa de la Festa fins a la plaça de l’Ajuntament, on tindran lloc els Balls de lluïment, els Versots i Ball Parlat dels Diables d’Igualada, el Tast de la Pólvora i el Concert de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. I en paral·lel, la cursa d’orientació O-Birring, els Tastets cap a la Sobirania etílica i ja de nit, les passades del Camionet a la Festa i la sessió a la Zona PD al Casal Popular d'Igualada, el Foment, tancaran l’agenda de Festa Major del dimecres.

PUBLICITAT

PROGRAMA D’ACTES

Dimecres, 21 d’agost
11.30 h Visites al nou edifici de l’Arixu Comarcal de l’Anoia, Antiga “Escola Teneria”. Gratuït. Aforament limitat. Inscripcions: martinezd@aj-igualada.net
Punt de trobada plaça del Rei Neptú

12 h La Família a Taula. Jocs de taula a la fresca en família.
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

18 h Microteatre: “Xiques” amb artistes locals i comarcals. De les 18 a les 21 h es duran a terme 20 funcions en diferents espais poc habituals del Teatre de l’Aurora (vegeu venda d’entrades)

18.30 h Judici a la Democràcia. Els drets perseguits. Presentació de l’exposició, amb motiu de la inauguració de la nova seu d’Òmnium Cultural. A càrrec del Sr. Marcel Mauri, vicepresident de l’entitat.
Ho organitza: Òmnium Cultural
A l’Empremta (c/ de Santa Maria, 12)

18.30 h Acompanya la Imatgeria festiva. Des de la Casa de la Festa a la plaça de l’Ajuntament. Amb la participació del drac i les víbries d’Igualada, portats pels Diables d’Igualada; el Bufarot, petit drac d’Igualada, portat pels Petits Diables d’Igualada; els el Voraxcis del grup Mal Llamp; els gegants de la colla del Bisbalet; el Tonet, la Conxita i els gegantons; els Capgrossos, acompanyats dels grallers Gallarda d’Igualada; els nanos, acompanyats dels Grallers d’Igualada; els Gegants del Barri de Xauxa i els Gegants de la Ciutat, acompanyats dels grallers de Dessota.
Recorregut: carrer Dr. Joan Mercader, baixada de Sant Nicolau, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla de Sant Isidre, carrer de Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament.

19 h O-Birring. Cursa d’orientació esbojarrada on la cervesa juga un paper especial
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

19.30 h h Arribada de la Cercavila de la Imatgeria. Balls de lluïment. Lliurament del ram a la geganta, per part de l’alcalde Marc Castells i Berzosa. L’Associació de Puntaires de l’Anoia farà lliurament d’un mocador que han confeccionat artesanalment per a la petita geganta d’Igualada. Tot seguit, posada del nou davantal del Tonet Blanquer, obra de Mercè Martí Bernades, alumna de La Gaspar.
Presentació a càrrec de la Salero i la Salereta
A la plaça de l’Ajuntament

20 h Concert de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. Obres d'autors catalans. La Presó de Lleida - Versió per a orquestra simfònica a càrrec de Concepció Ramió. Director: Josep Miquel Mindán
Al Teatre Municipal l'Ateneu (vegeu venda d'entrades)

20.30 h Tastets cap a la Sobirania etílica. Coneguem les begudes locals i de la terra que trobarem a la barra de la Coll@nada. Amb explicacions i tastets de cada una.
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

21 h Versots i Ball Parlat dels Diables d’Igualada.
A la plaça de l’Ajuntament
Acte amb foc (vegeu recomanacions per als actes amb foc)

21.30 h Tast de la Pólvora, amb les colles Diables d’Igualada, Mal Llamp, Petits Diables d’Igualada i Pixapólvores.
A la plaça de l’Ajuntament
Acte amb foc (vegeu recomanacions per als actes amb foc)

23 h Camionet a la Festa. El Camionet a la Festa ens recorda passejant per la ciutat que ja estem de Festes! Amb actuació musical sobre el camionet. I aquest any, ho celebrem a la nit!
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada
Recorregut: De la plaça Pius XII a la rambla Sant Isidre

0 h Zona PD
Ho organitza el Casal Popular d'Igualada, el Foment.
A la rambla de Sant Isidre


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.