TORNAR

L'IMC obre convocatòria per uns nous premis Ciutat d'Igualada

Canvis en els premis Gaspar Camps i Procopi Llucià

cultura
Dijous, 23 abril 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els premis reuneixen un total de vuit convocatòries, entre premis artístics, de recerca i de compromís social. El lliurament serà el 22 de novembre d'enguany

L'Ajuntament d'Igualada i l'Institut Municipal de Cultura (IMC), amb el suport de diferents entitats, ha convocat un any més els Premis Ciutat d'Igualada de Creació Artística. Uns guardons que són un reconeixement a aquells treballs i iniciatives que ofereixen un retorn a la ciutat, tant pel que fa a les obres, com pel que fa al foment i promoció dels artistes de l’entorn més proper. Els premis reuneixen un total de vuit convocatòries, entre premis artístics, de recerca i de compromís social.

El premi d'art digital Jaume Graells, organitzat i patrocinat per CEINA, premia la creació digital en imatges dinàmiques i estàtiques, amb un primer premi de 1.800 euros, una llicència original Corel, el guardó i l'organització d'una exposició monogràfica el 2015. També oferirà un accèssit amb una llicència original Corel i diploma acreditatiu. El premi de composició musical Paquita Madriguera, organitzat conjuntament amb l'Escola Municipal de Música d'Igualada (EMMI), vol reconèixer la tasca de creació musical en composicions entre 5 i 10 minuts per a conjunt instrumental lliure, sense solista. Les obres s'han d'acompanyar d'una proposta didàctica que pugui usar-se com a material docent. El premi està dotat amb 1.350 euros, un guardó i l'estrena i edició de l'obra.

El premi Mossèn Còdol, dedicat a reconèixer el compromís social i cívic, vol donar suport a la tasca d'entitats i organitzacions que presentin un projecte de treball que estigui en execució, l'aplicació del qual promogui el desenvolupament social i afavoreixi la integració de les persones o millori la qualitat de vida de col·lectius desafavorits. La Fundació Sant Crist d'Igualada i l'Ajuntament d'Igualada ofereixen, a parts iguals un premi de 2.000 euros.

Una de les novetats d'enguany es pot trobar en el premi de disseny Gaspar Camps, coorganitzat amb l’entitat Disseny=Igualada i l'Escola Municipal d'Art. El premi vol especialitzar les properes edicions i, per això, cada convocatòria comprendrà un cicle de tres anys, en cadascun dels quals es premiarà una branca específica del disseny. Per l'edició 2015, podran optar al premi totes aquelles obres de disseny en moda, joieria i complements acabades i fetes públiques del 27 de setembre de 2014 al 30 de setembre de 2015. La modalitat de disseny gràfic, en els seus tres grans àmbits, editorial (cartellisme, llibres, fulletons, catàlegs i llibres), packaging (embalatge i disseny de producte gràfic) i treballs d'identitat corporativa, es premiarà en l'edició 2016 i el disseny industrial i l'interiorisme es premiaran el 2017. El premi per al 2015 està dotat amb 1.350 euros, el guardó i l'organització d'una exposició monogràfica.

Una altra de les variacions de la convocatòria dels premis Ciutat d'Igualada és la temàtica del premi de fotografia Procopi Llucià. Per a aquesta edició s'ha escollit el tema 'Igualada de nit' i caldrà presentar una col·lecció de 4 fotografies, en blanc i negre o en color, tenint en compte que en el cas de resultar guanyador caldrà presentar, com a mínim, fins a 30 imatges més per a l'edició del llibre. Aquest certamen és reconegut per la Federació Catalana de Fotografia i està coorganitzat amb l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada (AFI). El premi té una dotació de 1.350 euros, un guardó, la publicació de l'obra i una exposició monogràfica que es realitzarà el 2016. El premi de poesia Joan Llacuna, organitzat amb el suport del CECI i l'Ateneu Igualadí, reconeixerà aquells poemaris escrits en català i amb una extensió de versos habitual en un llibre de poesia, (entre 400 o 500). El premi està dotat amb 1.350 euros en concepte de drets d'autor, un guardó, la publicació del llibre a Viena Edicions, la distribució i la presentació de l'obra. S'ha limitat la participació a un sol llibre per autor.

Terminis

El termini general de presentació acaba el dia 30 de setembre de 2015, a excepció del premi d'investigació Jaume Caresmar, que s'avança al dia 4 de setembre, i el premi de recerca Dr. Joan Mercader, de caràcter biennal, que acabarà el 9 de setembre de 2016. Aquest premi d'investigació Jaume Caresmar es convoca des de l'any 2013. Els treballs han d'estar emmarcats en l'àmbit de les ciències humanes, socials o la geografia, referents a Igualada o a la comarca de l'Anoia, d'una extensió màxima de 50 fulls DIN A4. El premi, coorganitzat amb el CECI i el Centre d'Estudis Antoni de Capmany de la UB, està dotat amb 1.800 euros, un guardó i la publicació de l'article en el 17è volum de la 'Miscel·lanea Aqualatensia'.

El premi de recerca Dr. Joan Mercader també és de caràcter biennal, i convoca de nou amb el tema de ciències socials i humanes, prioritàriament en l'àmbit de la història i la geografia de la ciutat d'Igualada i el seu entorn. Per participar-hi cal presentar un projecte d'investigació entre 5 i 10 pàgines fins al 9 de setembre de 2016. Els treballs poden lliurar-se a l'Institut Municipal de Cultura, a la plaça de Sant Miquel, 12, segon pis d'Igualada, per correu certificat o personalment, de dilluns a divendres de 8 a 1. Les obres hauran d'anar acompanyades d'una plica tancada, amb les dades personals de l'autor, que no hauran de constar en cap part visible de l'obra. El veredicte d'aquesta convocatòria es donarà a conèixer diumenge, 22 de novembre de 2015, al Teatre Municipal l'Ateneu, moment en el qual també es lliuraran els premis. Les bases complertes dels premis es poden consultar al web www.igualada.cat, o demanar-les per correu imc@aj-igualada.net o al tel. 938 031 950 (extensió 505). Es manté la obligatorietat que els guanyadors o els seus representants legals recullin el premi en el decurs de l'acte de lliurament o, en cas contrari, perdran tots els drets.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.