TORNAR

L'inèdit 7 de 7 tanca la millor temporada dels Moixiganguers

La colla castellera ha aconseguit tres vegades el 4 de 8 durant aquesta temporada

cultura
Dilluns, 14 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'estrena i la descàrrega del 7 de 7 per part dels Moixiganguers va marcar el final de temporada de la colla, que aquest any ha assolit grans reptes. La Festa Major de Tous va acollir els morats i va veure pujar, a banda del primer 7 de 7 de la colla, el 5 de 7, que ja és un clàssic dels Moixiganguers, el 4 de 7 amb agulla, dos pilars de 5 simultanis, un d'ells per sota, i el pilar de 4 amb folre per part dels infants de la colla. Amb l'actuació d'aquest diumenge, els castellers igualadins van cloure una de les millors temporades, 'que passarà a la història pel salt qualitatiu que s'ha assolit', segons va declarar el cap de colla, Joan Vilaseca.
PUBLICITAT

El castell inèdit, el 7 de 7, va tancar la temporada dels Moixiganguers que, des de l'abril, han aconseguit diversos dels seus objectius. Per una banda, els igualadins han descarregat 15 vegades el 5 de 7, un castell que requereix de moltes camises a la pinya i que ha demostrat l'afició per la colla. Tal i com va apuntar Joan Vilaseca, cap de colla, per la Festa Major d'Igualada i per la diada dels Moixiganguers a la plaça Pius XII es van comptar 200 camises pròpies, 'una xifra a valorar molt positivament'. Per altra banda, la colla ha assolit 3 vegades el 4 de 8, 8 el 3 de 7 per sota i ha descarregat més castells de 7 i mig i 7 que mai.

Segons va apuntar Vilaseca, un factor que cal tenir en compte és que 'no hem hagut de recórrer als castells de 6, a banda de les dues actuacions del principi de temporada'. En aquest sentit, el cap de colla va referir-se al 'salt qualitatiu' que s'ha experimentat al grup.

Més camises a la colla

Arran d'algunes campanyes de motivació realitzades per part dels Moixiganguers s'han vist més camises a les places. Durant aquesta temporada la colla ha vist augmentar el nombre de gent i, fins i tot, han tornat algunes camises que feia temps que no freqüentaven al grup. Joan Vilaseca va reconèixer els bons resultats després de la campanya 'Jo hi seré', comunicada a través de cartells i les xarxes socials.

A propòsit d'això, el cap de colla va subratllar la importància de sentir 'el caliu de la gent d'Igualada, que és un sentiment que també té a veure amb el salt qualitatiu i la millora de la colla'.

Els propòsits per al 2012

De cara a la temporada de l'any vinent, els Moixiganguers procuraran treure el 4d8 'quan abans millor', així com descarregar la torre de 7 i 'recollir els fruits de la temporada 2011', segons Vilaseca. La colla iniciarà els assajos al febrer i les actuacions entre finals de març i principis d'abril.

Tal i com va apuntar el cap de colla, 'el més important serà créixer, perquè mantenir-se seria anar enrere. Per això procurarem sovintejar els 4d8 i seguir amb la mirada endavant per no deixar de millorar'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.