TORNAR

La Iniciativa Waldorf dóna a conèixer l'espai a les famílies en una jornada de portes obertes a Vilanova

La proposta pedagògica celebra enguany el primer segle de vigència

cultura
Dilluns, 18 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A la comarca anoienca hi ha des de l'any 2011 la Iniciativa Waldorf de l'Anoia, un espai de joc per a nens i nenes de primària de 2 a 6 anys que es va iniciar a Copons i que per "donar major visibilitat al projecte ens vam traslladar Vilanova del Camí", comenta Teresa Gual, mestra a la Iniciativa Waldorf, situada des de fa dos anys es troba a la Masia de Can Pareta, al costat del Parc Fluvial.

PUBLICITAT

L'espai vilanoví on es desplega la iniciativaEl grup no distingeix per edats, on els grans ajuden els petits i els petits juguen amb els grans i les habilitats que els infants van adquirint es fan a ritme de l'alumne. La pedagogia en aquesta franja d'edat ens l'explica Gual, mestra del centre: "la mà ens fa diferents a qualsevol altre ésser. Fent anar la mà tenim aquesta capacitat de pensar. Al nostre espai, fins als 6 anys, el nostre objectiu és el desenvolupament de les habilitats, l'enllaç entre el cervell i les mans, juntament amb la creativitat, a través del joc. Ens interessa fer-la anar per acabar de configurar el sistema neurosensorial inacabat amb el que l'infant neix. Aquestes habilitats preparen a l'infant per a l'etapa dels 6 i 7 anys, on aprenen a llegir i escriure. A través de les manualitats, el joc lliure, els contes, els jocs de dits, els infants van adquirint habilitats".

Un dia a la Iniciativa Waldorf consta de diferents estones, on els infants primer juguen a dins la casa, esmorzen, canten en rotllana, fan una manualitat, recullen el material, surten a fora al parc fluvial i passegen. "El matí té aquestes pautes o ritmes i en cadascuna, el que s'hi desenvolupa va d'acord amb les necessitats dels infants", comenta Gual.

El centre obre de les 9 a les 3. És un espai que està gestionat i organitzat entre els mateixos pares i mares dels alumnes i les mestres i segons assenyala Gual "és un espai del qual tots en formem part per sostenir el projecte. No depenem de les institucions públiques". La pedagogia Waldorf compleix cent anys, va néixer el 1919 de la mà de Rudolf Steiner i actualment, els centres de Catalunya estan associats a través de la Xarxa d'Escoles Waldorf de Catalunya, amb centres infantils, com la Iniciativa Waldorf de Vilanova del Camí i també, amb altres centres que tenen línies de primària i secundària.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.