TORNAR

El jove igualadí Dan Ortínez guanya l’Igual’ART 2010 amb ‘L'Escletxa’

Un projecte que reflexiona sobre el model d’urbanisme actual

cultura
Dijous, 15 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns es va dur a terme la reunió del Jurat qualificador de l’ajut d’arts visuals Igual’ART. El Jurat va valorar el total de cinc propostes presentades a concurs: L’Escletxa, 'REC.ON', moda, fotografia. vídeo; A Igualada, primavera permanent; ART URBÀ; Fragments en color, totes elles, almenys en un cinquanta per cent formades per artistes empadronats o nascuts a Igualada.
PUBLICITAT

Esbós de 'L'Escletxa'

Dan Ortínez

El Jurat de l’ajut format per Maria Enrich, Regidora de Cultura i Festes; Ricard Espelt, llicenciat en Belles Arts; Jenice Lafarga, professora de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps; Arian Morera, pintora i il·lustradora, dissenyadora industrial per l'Escola Massana de Barcelona i Josep Rabell, Director de l'Institut Municipal de Cultura d’Igualada i com a secretari Joan Sala, van decidir d’entre tots els treballs presentats, atorgar l’ajut consistent en 2.000 € al projecte L’Escletxa. El projecte guanyador és obra de l’igualadí Dan Ortínez i Martí, llicenciat en comunicació Audiovisual a la UPF, Màster en teoria i pràctica del Documental Creatiu a la UAB i actualment està cursant el Màster en Formació del Professorat a la UPC.

Una escletxa per a la reflexió

L’artista proposa un projecte separat en dues parts que planteja globalment un una crítica al model d’urbanisme actual. A la primera part, ‘el carrer’, trobem dues tanques d’obra amb la placa oficial que recorda la propera remodelació de l’espai. Els visitants es sentiran com al bell mig d’un espai urbà, davant del qual s’aixeca una tanca d’obra que presenta una escletxa, una petita obertura des d’on s’accedeix a una plaça destruïda, amb runa i elements i records dels antics ocupants. Finalment, en la paret frontal del la plaça, s’hi projectarà un audiovisual sobre la idealització de la plaça com a lloc de convivència, on les persones interactuen entre si, i diferents plànols, on per exemple una àvia recordarà la guerra civil, quan sonaven les alarmes i havien de córrer per protegir-se al refugi de la plaça de la Creu; una jove que explicarà la seva experiència d’arribar a Igualada als setze anys, etc.

Un projecte que ha comptat amb el quòrum de la majoria dels membres del Jurat de l’Ajut Igual’ART 2010/2011, tot i que també es va destacar el bon nivell i originalitat de la resta de propostes a concurs. El projecte guanyador es podrà veure realitzat la primavera de l’any vinent.


5 Comentaris

L

Laia

15 de juliol 2010.17:40h

Respondre

Enhorabona, Dan! Bona feina!

F

Francesc Ricart

15 de juliol 2010.14:00h

Respondre

Per molts anys!
Gràcies per les teves aportacions a totes les (bones) causes.

L

Laura

15 de juliol 2010.08:58h

Respondre

Enhorabona Dan!!!

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

15 de juliol 2010.08:44h

Respondre

Felicitats Dan,
Estàs tocat de la ma de deu. Les teves obres espurnes de genialitat, fes-la servir sempre com tu saps. Visionar els teus curts com el del Rec i el POUM és a la vegada un plaer... Llegir més visual i intel·lectual, diuen que una imatge val mil paraules, les teves imatges valen per mil pensaments, no tenen ni un fotograma de rebuig, són a la vegada art i intel·lecte, tot està on ha d’estar i diu el que ha de dir, amb paraules o sense.
Repeteixo felicitats i endavant, que lo teu no es simplement saber-ne, sinó portar-ho dins.
Cuidat.
Josep M.

M

Mercè

15 de juliol 2010.08:37h

Respondre

Felicitats. Vas deixant petjada !!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.