TORNAR
PUBLICITAT

La jove igualadina Julia Caparrós, finalista dels premis Sakata per a nous talents de la cuina

La final es disputarà del 22 al 24 d’octubre a Madrid. El premi: formar-se al costat del xef Martin Berasategui

cultura
Divendres, 27 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Júlia Caparrós Crespo participarà a la final del Premio Semilla de Jóvenes Talentos, que es diputarà del 23 al 24 d'octubre a Madrid, en el marc de la fira internacional Fruit Atracttion. La jove igualadina va obtenir el passaport per a la final el passat 17 de setembre, després de superar, amb altres dos joves cuiners, a les semifinals que es van celebrar a Almeria. El premi Semilla, tenen com a objectiu "donar a conèixer el talent de les futures promeses de la gastronomia que s'estan formant a les escoles de cuina d'Espanya i Portugal" i és un dels quatre guardons dels premis Sakata, que enguany celebren la seva segona edició. El premi consisteix en una estada de tres mesos amb el prestigiós xef Martin Berasategui, guanyador de 10 estrelles Michelin, al seu restaurant de Lasarte.

Júlia Caparrós Crespo

La igualadina Júlia Caparrós Crespo, de 19 anys, serà la finalista més jove de la final del Premio Semilla, que es disputarà entre el 22 i el 24 d'octubre a IFEMA, a Madrid, dins l'agenda de la Fruit Atracttion, la fira internacional dedicada al sector de les fruites i les hortalisses. La Júlia lluitarà pel premi al costat de la valenciana Fàtima Soler i del malagueny Jesús Jiménez. Els tres van obtenir el passi a la final després de superar la prova celebrada el passat 17 de setembre a Almeria, on van participar 9 joves talents de la cuina.

Les semifinals es van disputar al Mercado Central d'Almería, ciutat que enguany és "Capital Española de la Gastronomía". A les proves hi van arribar 9 estudiants de cuina, que havien superat les fases prèvies. Els participants havien de cuinar en directe els seus plats, que havien de tenir la carabassa i el Bimi com a ingredients principals. El jurat, format pel xef Dani Muñoz, propietari del restaurant Travieso; Francisca Perez, xef i propietària del restaurant La EncinaMariela Perez, xef i propietària de Tu Chef Talleres AlmeríaJavier Bernabéu, gerent de Sakata Seed Ibérica i Cari Plaza, responsable de comunicació de Sakata, van assenyalar que "els preseleccionats en aquesta fase d'Almeria han treballat amb gran encert el Bimi en combinació amb la carabassa. Es tracta de productes que aparentment semblen bastant allunyats un de l'altre, però que gràcies a la seva creativitat, tècnica i professionalitat han aconseguit un binomi perfecte".

La jove igualadina, al centre, amb els altres dos finalistes

El jurat va escollir, entre els nou semifinalistes, les propostes "Humus de carabassa rostida amb cruixents de Bimi", de la valenciana Fátima Soler, de 23 anys; "Milfulls de Bimi, amb emulsió de carabassa i vieira", del malagueny Jesús Jiménez, de 38 anys, i el "Fals tataki de carabassa amb xips de Bimi" de la igualadina Júlia Caparrós Crespo, de qui l'organització ha dit "que la seva joventut no ens porti a enganys, és una futura promesa de la cuina gràcies a qualitats com la determinació, l'esforç i la superació".



Els premis Sakata són convocats per Sakata Seed Ibérica amb l'objectiu de "reconèixer el foment d'una bona alimentació i hàbits saludables Els premis tenen la vocació de premiar la labor d'aquelles persones que contribueixen a promoure la qualitat culinària, donar a conèixer les noves tendències gastronòmiques, promocionar productes saludables, ajudar en la formació de futures promeses de la cuina, fomentar el consum de fruites i hortalisses i buscar l'excel·lència gastronòmica, tenint com a base els valors i bones pràctiques de la companyia Sakata".

La Júlia Caparrós Crespo està estudiant el Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques i forma part de l'equip de Cubics Restauració d'Igualada.

La Júlia, preparant el seu plat a les semifinals

 

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.