TORNAR

Per què els joves no van al teatre?

Públic jove i professionals de les arts escèniques van parlar d’aquesta qüestió en una debat organitzat per La Mostra

cultura
Diumenge, 19 abril 2015. 03:00. Núria Olivé Montrabeta.
D'un cop d'ull

Enguany La Mostra fa una forta aposta per augmentar i millorar l'oferta d'espectacles destinada exclusivament al públic juvenil. Amb l'objectiu de tractar més a fons aquest col·lectiu d'espectadors i emmarcat en les activitats programades per professionals, La Mostra va organitzar una taula rodona per debatre "Per què els joves no van al teatre", l'acte va comptar amb la presència de diversos professionals del món de les arts escèniques i amb sis representats del públic jove igualadí. 

Aquest dijous La Mostra va oferir una taula rodona per debatre entorn del titular "Per què els joves no van al teatre?". El debat va comptar amb la presència de membres de la Companyia NUS; la companyia Lazzigags; Josep Maria Vilaplana, de JoveEspectacle; Joan Morros, del Kursaal Manresa; Sílvia Durant de l'Àrea de Públics de la Generalitat i amb la representació de sis joves. 

Pep Farrés, director artístic de La Mostra i moderador del debat, va plantejar en primera instància la pregunta a les joves anoienques. Totes van coincidir que els joves no van al teatre per la falta de publicitat, la competència del cinema, per la poca comoditat d'haver-se de desplaçar per anar-ho a veure, el preu, ja que sovint els joves prioritzen gastar-se els diners en altres coses, el fet que molts espectacles van enfocats o a adults o a nens i no hi ha terme mig o el fet que els pares no els hi porten. 

Per la seva banda, els professionals van argumentar que un dels principals handicaps pels quals els joves no van al teatre rau en el fet que sovint anar a teatre s'imposa de forma obligatòria des dels centres educatius, com una fórmula d'ampliar matèria sovint directament vinculada a les assignatures que s'imparteixen. I aquesta obligatorietat no motiva els estudiants. Els joves també van manifestar la poca oferta que hi ha per a ells i la falta de publicitat dirigida directament a aquesta franja d'edat. Els últims minuts de debat es van dedicar a posar sobre la taula la necessitat de crear un cercle per oferir als joves espectacles de qualitat, de fer arribar la informació d'arts escèniques directament als joves, d'implicar els joves en les funcions i en les pre-funcions i d'innovar. 

Pep Farrés va tancar el debat agraint l'assistència als participants i assegurant que des de La Mostra treballen per fomentar la programació per a joves i apropar d'aquesta manera les arts escèniques a aquest perfil de públic.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.