TORNAR
PUBLICITAT

Ka Teatre presenta "Kàtia", diumenge, dins la programació de la Xarxa

Un espectacle ple d’emoció, jocs i aventures, que parla sobre l’adopció

cultura
Dissabte, 23 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de la bona arrencada de la programació d’enguany, amb els espectacles Tripula, de Farrés brothers i cia. i La gallina dels ous d’or, de Zum-Zum teatre, la Xarxa Igualada ha programat 3 atractives propostes per a tots els públics per a aquestes setmanes que falten fins arribar a la celebració de la Mostra d’Igualada, del 4 al 7 d’abril. Comencen aquest diumenge, 24 de febrer, amb l’espectacle Kàtia, de Ka Teatre Nu.

La companyia Ka Teatre Teatre Nu ha portat a l’escenari, amb emoció, joc i aventura, un tema com el de l’adopció. I ho han fet amb un espectacle molt visual que ha estat reconegut pel públic. Entre aquests reconeixements, cal destacar el Premi Xarxa Alcover de la Mostra d’Igualada 2018, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover consistent en una gira pels territoris de parla catalana. L’espectacle, produïit pel Teatre NU,  fou escollit per un jurat entre totes les propostes programades en la darrera edició de La Mostra d’Igualada que fossin de petit i mitjà format, creació contemporània, predomini del text i en català. El jurat va destacar que es tractava d’una obra “molt fresca, planera, original i de qualitat, amb un tema que pot arribar molt bé als nens i nenes, així com a totes les franges d’edat”.

Kàtia és la història d’una nena que emprenen un viatge -una gran aventura- acompanyada de la seva mare, a país de naixement de la petita, per mirar de respondre un munt de preguntes.

La Kàtia és adoptada i vol tenir una fotografia de quan era un bebè. Només a l’orfenat, el lloc on va passar els seus primers dies de vida, la podrà trobar. Kàtia ens parla de voler saber, de la necessitat de trobar els nostres orígens, de la voluntat de recordar i entendre d’on venim.

L’obra ens parla de la necessitat de fer-nos preguntes i la dificultat de trobar respostes, també de l’amor entre pares i fills i de la importància de superar plegats les adversitats que es presenten. Aquest espectacle parla de l’adopció, dels interrogants que desperta, dels neguits que motiva, i ho fa a través d’una història plena de joc i aventura a la recerca d’un objecte ben quotidià: una foto.  Kàtia és una aventura d’una mare i d’una filla , que es viu com un joc, en què intervenen molts elements que ens són familiars i amb els quals ens podem identificar.

L’espectacle s’adreça a tots els públics a partir de 5 anys i compta amb la idea original de Ka Teatre, la dramatúrgia i direcció de Víctor Borràs, la interpretació de Montse Pelfort i Maria Berenguer, la música de Montse Pelfort i Lluís Cartes, el vestuari de Nídia Tusal i la il·luminació de Paula Crespo. La producció la signa La Casa del Teatre Nu.

Kàtia es podrà veure al Teatre Municipal l’Ateneu, diumenge 24 de febrer, a les 12:15 h.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.