TORNAR

Més de 187.000 usuaris a la Biblioteca d’Igualada

107.000 documents prestats durant el 2009

cultura
Dimecres, 24 febrer 2010. 10:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Biblioteca Central d’Igualada és cada vegada més utilitzada i, en tancar l’any 2009, les xifres mostren un creixement important respecte els anys anteriors. D’una banda, els visitants han augmentat en uns 10.000 respecte el 2008 i s’ha arribat als 187.585. També ha crescut el nombre de persones que han utilitzat el servei de préstec, el nombre de documents prestats, el servei de préstec interbibliotecari i els usuaris de noves tecnologies, com Internet i la connexió a la xarxa sense fils wi-fi.
PUBLICITAT

El servei de préstec de tot tipus de documents ha augmentat un 9% respecte l’any passat. El 2009 han estat 38.390, les persones que han gaudit dels avantatges d’emportar-se cap a casa llibres, dvd, revistes i cd i que s’han endut en préstec un total de 106.953 documents. Han crescut de forma considerable les obres infantils deixades, un 22%, i molt especialment el nombre de documents demanats o prestats a altres biblioteques, que s’ha incrementat en conjunt en un 25%.

El creixement global de l’ús de la Biblioteca es constata també en altres indicadors, com el de la connexió lliure i gratuïta a Internet que s’ofereix tant per als adults com per als infants i que ha crescut un 18%, arribant ja a 24.431 usuaris. D’altra banda, han augmentat els usuaris connectats a la xarxa wi-fi a través dels seus portàtils. En aquest sentit, s’ha passat de les 6.132 persones que s’hi van connectar el 2008 a les 8.606 del 2009, fet que suposa un creixement del 40%.

Pel que fa al fons documental, el 2009 es va tancar amb 110.001 documents catalogats.

Serveis i activitats

A més de les xifres, la Biblioteca ha organitzat també activitats, tallers, visites escolars, hores del conte, clubs de lectura, exposicions, etc. que completen la seva funció d’equipament al servei de la cultura, la informació, la formació i el lleure.

Per arrodonir-ho, l’any que deixem enrera, s’han produït tres fets singulars a la Biblioteca: la celebració del seu desè aniversari, la coincidència que la persona amb el carnet 2.000.000 de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona hagi estat una lectora igualadina i el nou sistema de gestió bibliotecària Millennium, que s’utilitza actualment a totes les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona i que permet una relació més directa de l’usuari amb els serveis de la Biblioteca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.