TORNAR
PUBLICITAT

Més de 40 persones finalitzen el Curs de Coneixement de la Societat Catalana a Igualada

Han estat dos cursos en línia, amb persones d’11 països diferents

cultura
Dissabte, 12 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament es felicita per la participació d'igualadins i igualadines vinguts de diferents països d'Europa, Amèrica i Àfrica. Enguany, la participació s'ha fet a través de les xarxes, a causa de la pandèmia.

La setmana passada es va acabar el darrer torn de l'any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana, que organitza el Servei d'Atenció a les Migracions de l'Ajuntament d'Igualada. Hi van prendre part un total de 41 persones, que durant el mes de novembre van participar de dos cursos en línia, que han constat de nou sessions cada un. Els alumnes s'han apropat a la geografia, la història i la cultura catalana, així com a la gastronomia, els costums, les festes locals i el funcionament dels serveis públics. La Policia Local i el Centre d'informació per a treballadors estrangers (CITE) també han participat en les classes.

Els alumnes dels dos cursos eren d'11 nacionalitats diferents (Marroc, Colòmbia, Veneçuela, Perú, Hondures, Ucraïna, Argentina, Uruguai, Itàlia, República Dominicana i Suècia). Tot i no haver estat un curs presencial, "els grups s'han adaptat molt bé, han estat força participatius i els participants valoren l'experiència com molt enriquidora". Aquest dijous 10 de desembre, començava un altre curs, aquest de Coneixements laborals, amb l'objectiu que els alumnes assoleixin uns coneixements bàsics per a fer possible la plena efectivitat dels seus drets i deures laborals, tant per a l'accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional.

Aquesta activitat formativa és cofinançada pel Fons Social Europeu i s'emmarca en la Llei d'Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.