TORNAR
PUBLICITAT

La MICOD confecciona una guia amb 80 contes amb un prisma feminista

La guia també compta amb pautes per analitzar els contes amb mirada de gènere

cultura
Dissabte, 24 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Coincidint amb una diada tan literària com el 23 d'abril, Àrea d'Igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, amb la col·laboració de les Biblioteques
municipals, ha editat la 'Guia de contes amb mirada feminista'. Aquesta guia recull més d'una vuitantena de llibres per a infants i adolescents, tots ells disponibles a les biblioteques
de la Conca d'Òdena.

Contes que transmeten valors feministes com l'equitat, la coresponsabilitat, la revisió d'estereotips de gènere, la prevenció dels masclismes, la mirada LGTBI o la visibilització de les aportacions de les dones. Això és el que proposa la 'Guia de contes amb mirada feminista' que ha editat la MICOD. La guia també incorpora eines per analitzar els contes des de la mirada de gènere i propostes per a canviar les històries tradicionals i sexistes dels contes de tota la vida.

Es podrà trobar la guia a les biblioteques municipals, biblioteques escolars, ludoteques i centres oberts de la Conca d'Òdena. També es pot descarregar a la pàgina web micod.cat. Alguns dels títols que recull la guia són 'Pioneres: dones catalanes que han obert camí', de Maria Mercè Roca i Anna Grimal o 'El meu pare és mestressa de casa' de Sílvia Ugido, adreçats a nens i nenes de 7 a 10 anys.

N'hi ha d'altres com 'Contes de bona nit per a nenes rebels' d'Elena Favilli i Francesca Cavallo, que recull les biografies de diverses dones amb papers significatius en la nostra societat o 'Erase una vez dos princesas' adreçats a infants a partir d'onze anys, i també biografies adaptades al públic juvenil de figures com Agatha Christie, Anne Frank, Jane Goodall, Marie Curie o Rosa Parks.

La proposta va acompanyada de 15 sessions de contes feministes a les llars d'infants de la Conca d'Òdena. La Mancomunitat de la Conca d'Òdena s'ha coordinat amb totes les llars d'infants municipals que, durant la setmana de celebració de la festa dels llibres, els contes i les roses, aproparà 15 sessions a un total d'11 llars d'infants, arribant així a infants dels set municipis mancomunats.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.