TORNAR

Els Moixiganguers confien en portar castells de set a la Festa Major d'enguany

El cap de colla es felicita per la tornada de l’activitat i espera una temporada de rodatge

cultura
Dissabte, 22 maig 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La COVID-19 va enganxar la colla igualadina en el millor moment de la seva història. Els morats preparen la seva tornada a les places des d'aquesta setmana, amb la màxima seguretat.

El primer assaig FOTO: P. CorcellesDes d'aquest dimecres, la colla torna a assajar, en grups d'un màxim de 20 persones. Els protocols contra l'extensió de la COVID-19 obliguen a aquest retorn a pas de tortuga, però necessari. El cap de colla, Jordi Moreno, apunta que "recuperar el nostre millor nivell no serà senzill". Temps de reconstruir. Tant el grup com també els espectadors igualadins tenen al cap una data, el diumenge de Festa Major. No podrà ser com la del 2019, ni pels pisos de la construcció ni potser pel número de persones que hi haurà davant de l'Ajuntament, però la il·lusió és la mateixa. Jordi Moreno assenyala que "cal anar pas a pas aquest estiu. Farem tants grups com calguin depenent dels màxims de persones que es fixin per la pandèmia. Si tot va bé, aquest any farem castells de set i ens agradaria que per Festa Major a Igualada poder-los oferir al nostre públic".

En les cites habituals, la colla reuneix de l'ordre de 150 a 200 persones. Amb les restriccions vigents, no hi ha una data aproximada per poder treballar amb tots junts i el cap de colla explica que s'optarà per redistribuir-se en grups de treball de màxims. El millor moment de la colla (de totes també) caldrà esperar: "aquesta temporada no serà completa i caldrà anar-se recuperant. La primera temporada completa serà el 2022. En aquella esperem poder tornar a fer castells de vuit. Però és difícil fer pronòstics en aquest escenari". La prioritat aquest any no és tècnica, "és tornar a estar junts, tornar a fer castells, tornar a fer vida social". 

La tornada es va estudiar ja el setembre, explica Moreno, però la segona onada ho va frenar. Ara se centren "en fer ambient de colla, en posar-nos en forma". Hi ha hagut canvis, sobretot en els més petits, i "és diferent adaptar-te de cop a la canalla que ha crescut que fer-ho gradualment durant la temporada, però no és un tema que ens preocupi. Tenim una canalla magnífica i els que han crescut poden ensenyar als que entren ara". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.