TORNAR
PUBLICITAT

Els Moixiganguers volen omplir de morat la Plaça de l'Ajuntament a l'actuació de diumenge

La Colla Joves Xiquets de Valls podria portar a plaça la torre de 8 sense folre

cultura
Dimarts, 21 agost 2018. 13:29. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tenyir la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada de color morat és l'objectiu dels Moixiganguers d'Igualada de cara a l'exhibició castellera d'aquest diumenge de Festa Major. Els igualadins volen descarregar per segona vegada a la seva història el 5 de 8. Els acompanyaran a la plaça la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus, que arriben a Igualada en un gran moment de forma.

"Volem ser més camises que mai a la plaça. Ens agradaria que hi hagués el màxim de camises morades aquest diumenge de Festa Major. Volem superar les 200 camises" ha remarcat el president dels Moixiganguers d'Igualada, Oriol Solà, aquest dimarts al migdia a la presentació de l'exhibició castellera de diumenge. L'acte s'ha fet, precisament, a la Plaça de l'Ajuntament, on els igualadins esperen viure una nova jornada històrica.

Per a aconseguir-ho, Solà convida "absolutament tohom, a tots aquells que hagin portat la camisa morada a venir als assajos d’aquest dimarts, dimecres i dijous, de 9 a 11, a Les Cotxeres, i a lluir-la diumenge per ajudar la colla a poder fer els nostres castells".

El president de la colla igualadina ha destacat "el bon moment de forma amb què arriben les dues colles convidades". Els Moixiganguers d'Igualada ja van compartir cartell aquest dissabte passat amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus, a la Plaça de la Vila de Gràcia, juntament amb la colla de la vila. Els vallencs van descarregar el 3 de 9 i els reusencs van descarregar-hi el primer 5 de 8 de la temporada i estan fent proves importants del 3 de 9.

Jordi Moreno, cap de colla dels Moixiganguers d'Igualada, ha destacat "el bon estat de forma amb què arriben les dues colles convidades. L’any passat ja van venir a fer una actuació de màxims i tot sembla que aquest diumenge tronarà a ser així. Com a colla de la ciutat, estem molt agraïts que valorin la nostra plaça i vinguin a fer els seus màxims castells".

Per al jove cap de colla, la de diumenge "és una actuació molt important. Hem fet en aquest primer tram de temporada els deures molt ben fets. Hem sigut molta gent als assajos i a les actuacions, fet que ens ha permès avançar molt la feina". Pel que fa als objectius d'aquest diumenge, Moreno ha assenyalat que "ens plantem a la Festa Major amb el gran objectiu de repetir l’èxit del final de la temporada passada, fent el 5 de 8, per primera vegada aquesta temporada, per segona vegada a la nostra història i per primera vegada en una Festa Major d’Igualada. Ho acompanyarem amb la torre de 8 i un tercer castell de 8". L'èxit en aquesta actuació "ens obrirà les ales per somiar amb el que queda fins a final de temporada, amb l’objectiu del 3 de 9" ha afegit Jordi Moreno.

Moreno s'ha afegit a les paraules d'Oriol Solà remarcant que "esperem que sigui l’any amb més camises a plaça. Tothom qui tingui la camisa a l’armari que vingui si pot als assajos i si no pot, que diumenge tregui la camisa de l’armari, se la posi i vingui a disfrutar amb aquesta actuació històrica que farem".

Per la seva banda, Joel Brugués, cap de pinyes de la colla Xiquets de Reus, ha explicat que la d'Igualada "és una plaça important del país i ens agrada actuar-hi". Ha avançat que l’objectiu "és mantenir el nivell mostrat a la Plaça de la Vila de Gràcia, dissabte passat. En funció dels assajos previs i de l’estat amb què arribem diumenge, mirarem de portar a plaça el 3 de 9".

Finalment, Jaume Galofré, segon cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, ha destacat que "estem encantats de tornar a Igualada, com hem fet aquests darrers anys, des de 2012. Cada any volem donar un puntet més. L'any passat ja vam posar unes manilles i aquest any volem fer un pas més". Igualada va viure per primera vegada a la seva història un 2 de 9 amb folre i manilles carregat per la Joves a l'actuació de Festa Major del 2017. Precisament diumenge, just abans de l'actuació, s'inaugurarà a la façana de l'ajuntament, una placa en record d'aquesta torre de 9 dels vallencs. Galofré ha anunciat que "si van bé els assajos, i tots els factors es poden alinear, portarem a plaça el 2 de 8 sense folre, l'emblema dels nostres castells i del món casteller". En aquest cas, aquest seria el castell més important mai vist a Igualada. Galofré també ha assenyalat que no descarten portar el 5 de 9. Finalment, el cap de colla de la Joves ha remarcat que "volem fer una diada com Igualada es mereix".

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha recordat que "Igualada ha estat, des de fa molts anys, una plaça històrica; el recull històric avala el fet que som una de les places castelleres de referència. Esperem que diumenge, amb els Moixiganguers d'Igualada, els Xiquets de Reus i la Colla Joves Xiquets de Valls, també podem viure una jornada històrica". Per aquest motiu, l'alcalde ha apel·lat "els ciutadans que vinguin a ajudar-los".

Castells ha destacat el bon moment casteller i social que està vivint la colla igualadina, tot reconeixent "la bona feina que estan fent des de fa un temps i, especialment, amb la recuperació, també històrica, de Les Cotxeres, una recuperació per a la ciutat. Un local social on es fan diverses activitats, més enllà de les estrictes del món casteller. La ciutat ha de retornar aquesta aportació que fan els Moixiganguers a la ciutat amb la participació diumenge, afegint-se a les pinyes, ajudant en un moment crucial per la colla, l’actuació d’aquesta Festa Major que, juntament amb el Concurs de Tarragona, seran les dues actuacions més potents dels Moixigaguers".

Finalment, Castells ha agraït "l’esforç de la colla. Poca gent sap què costa mantenir l’esforç i la motivació, setmana darrera setmana, de manera constant. Fer castells no és gens fàcil, requereix esforç, tècnica, pràctica i assaig. En la mesura que puguin, els ciutadans poden anar als assajos que es fan aquesta setmana, i diumenge a l’actuació. Que s’hi apropin, que tastin els castells, que ensenyin als infants les nostres tradicions, perquè això és el futur d’una festa major que és vital, viva, dinàmica".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.