TORNAR

La Mostra del 2021 ja té prop de 600 sol·licituds

L’organització anuncia l’obertura d’ajudes a les companyies amb una dotació total de 20.000 euros

cultura
Dimarts, 6 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'edició del 2020 va quedar estroncada per la COVID-19 i només es va poder gaudir per una finestra virtual. L'organització que encapçala Ramon Giner prepara ja la cita de l'any vinent, amb l'oferta de noves possibilitats per a les companyies.

La Mostra Igualada obria aquest dilluns 5 d'octubre la convocatòria pública "Suport a la producció i exhibició." El nou ajut té per objectiu estimular el sector de les arts escèniques per a tots els públics fomentant la creació, sent un referent per a les companyies i incidint en les línies de programació del país per mantenir el nivell artístic i de qualitat del mercat. De moment, pel que fa a sol·licituds de cara a la pròxima edició, s'ha rebut prop de 600. En concret, 571 propostes, 193 de les quals (més del 33%) serien estrenes absolutes o projectes nous que tenen previst estrenar-se poc abans de la fira.

La presentació d'una de les imatges de la Mostra d'enguanyEs tracta de produccions que abracen diversos gèneres escènics, edats i formats i hi predominen els espectacles de teatre, seguits dels de circ i dansa; els adreçats a nens i nenes a partir de 5 anys, seguits dels de 3 anys; i els pensats per ser representats en espais tancats, si bé també n'hi ha molts amb el carrer com a escenari. La majoria de les propostes són de companyies catalanes (321), seguides de les d'arreu de l'Estat espanyol (200) i internacionals (50). La direcció artística ja treballa en la configuració de la programació de la 32a edició, que tindrà lloc del 15 al 18 d'abril de 2021. La selecció té especialment en compte la contemporaneïtat de la proposta, la innovació en el llenguatge escènic, l'aportació en el format, i la dramatúrgia.

Uns 20.000 euros

Pel que fa a la convocatòria d'ajuts, serà d'una aportació total de 20.000 euros que es complementarà amb la col·laboració econòmica i d'exhibició d'altres equipaments i festivals del país que entraran a formar part del projecte. El Suport a la producció i exhibició consta de quatre línies d'actuació d'acord als quatre eixos de programació de la fira: el gran format, les noves dramatúrgies i tendències, el foment de la cooperació entre companyies i l'àmbit jove.

Hi ha la "Línia gran format" s'adreça a projectes amb un format que surti dels circuits convencionals (per volum, número d'intèrprets, fitxa tècnica, hores de muntatge, etc.); la "Línia noves dramatúrgies i tendències" consisteix en aquells projectes per a un públic de fins a 12 anys que apostin per la innovació i l'experimentació, i que assumeixin un risc en la seva proposta artística ja sigui per la temàtica, la dramatúrgia, el concepte o la posada en escena (es valorarà que comptin amb la complicitat d'algun col·laborador extern especialitzat com ara dramaturgs, videoartistes, filòsofs, etc.); la "Línia foment de la cooperació entre companyies" aixopluga els projectes per a un públic de fins a 12 anys que promoguin la cooperació i el treball entre companyies de diferents territoris i estiguin dissenyats amb una voluntat clara d'internacionalització, ja sigui pel llenguatge utilitzat, el tema o la mobilitat; i la "Línia jove" rau en projectes realitzats per companyies emergents que plantegen els seus espectacles per a un públic a partir de 12 anys (es valorarà que tinguin cinc o menys anys d'antiguitat i que el 50% de l'equip artístic tingui 30 anys o menys).

Es pot optar a una de les quatre línies d'ajut. Es prendrà en consideració el valor artístic dels projectes, l'impacte en el mercat i el potencial recorregut de les propostes, així com la incorporació de la paritat en el si dels projectes i els equips de treball. Les companyies seleccionades gaudiran d'una dotació econòmica en concepte d'ajut a la creació; sumaran còmplices al projecte com ara equipaments públics i privats, entitats programadores o festivals que podran implicar-se tant en el procés de creació com en la posterior explotació; comptaran amb un espai de residència, la possibilitat d'assajos oberts a la ciutat i activitats amb escoles o instituts, a més d'assessorament, seguiment i acompanyament durant el procés de creació. La producció s'estrenarà a l'edició de 2022 de la Mostra Igualada. La presentació de candidatures estarà oberta fins al 6 de novembre (inclòs) a través d'un formulari disponible al web de la Mostra, on consten les bases de la convocatòria. La resolució tindrà lloc durant el mes de desembre de 2020.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.