TORNAR
PUBLICITAT

El Museu i Cal Granotes acullen un projecte artístic de professionals de la salut

Una iniciativa que forma part de l’estratègia d’Arts en Salut de l’ICS

cultura
Dilluns, 29 juny 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La cultura va recuperant terreny i espais després de la pandèmia. Una quinzena de museus del territori prenen part en una iniciativa per connectar l'art amb el benestar emocional dels professionals de la salut.

PUBLICITAT

El Museu de la Pell d'Igualada pren part en la iniciativa Recuperart-19, una proposta dirigida al col·lectiu sanitari que compta amb els museus com a entorns positius de reflexió i  millora del benestar emocional. Es tracta d'una iniciativa, pionera a nivell internacional, que va ser presentada el passat 22 de juny per les conselleres Alba Vergés i Mariàngela Vilallonga.

És un projecte que ha començat l'Institut Català de la Salut amb la col·laboració del Departament de Cultura i busca complementar l'actual oferta de suport psicològic i emocional als sanitaris que ofereix l'ICS, mitjançant una activitat de tipus comunitari fora de l'àmbit assistencial formal. Amb participació anònima i gratuïta, el projecte proposa que el personal sanitari visiti el Museu i elabori diferents activitats, amb l'objectiu d'afavorir efectes positius en l'estat anímic i afrontar possibles seqüeles emocionals derivades de la situació laboral a conseqüència de la pandèmia.

La participació dels professionals sanitaris es farà un cop hagin acreditat la seva identificació professional. Des del Museu se'ls lliurarà un quadern elaborat per a l'activitat, amb instruccions i pautes a l'entorn d'una proposta d'obres, de la qual en caldrà triar una, i realitzar unes accions concretes d'observació, anàlisi, expressió, identificació i paral·lelisme de sentiments que els pugui generar la peça. En aquesta iniciativa hi participen 16 museus de totes les regions sanitàries i està previst que el nombre s'incrementi un cop avaluada la primera fase. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.