TORNAR

El Museu de la Pell rep l'exposició 'Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA'

Una exposició itinerant que reuneix una vintena d’obres d’artistes contemporanis

cultura
Dimecres, 12 setembre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres, 14 de setembre, a 2/4 de 8 s'estrena una mostra d'allò més eclèctic, en el marc d'una col·lecció vinculada al MACBA. Un seguit de peces que qüestionen la pròpia noció d'art. 

Ja és a punt al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia  l'exposició 'Entusiasme. El repte i l'obstinació en la Col·lecció MACBA', una mostra temporal que revisa la col·lecció del Museu d'Art Contemporani de Barcelona des d'una perspectiva optimista, persistent i apassionada proposada pel seu comissari, David Armengol.

El propi Armengol explica que aquest projecte "vol oferir una manera particular d'entendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del
treball en art. L'exposició proposa un exercici d'activació de les obres, en què s'entrecreuen causes i desafiaments diversos, cosa que dona lloc a una selecció de reptes singulars".

Diferents òptiques sobre l'art i la realitat, a l'exposicióEs tracta de peces que reflecteixen "obsessions individuals i els compromisos d'ordre estètic, social o polític". Seguint aquestes premisses, 'Entusiasme. El repte i l'obstinació en la Col·lecció MACBA' proposa cinc aproximacions possibles basades en l'acte entusiasta: la construcció cosmogònica, la potència creativa de la vida quotidiana, la càrrega performativa del cos, l'activisme de caràcter social i la posada en crisi de la pròpia noció d'art. D'aquesta manera, la voluntat d'artistes com Zush, Anne-Lise Coste o Younès Rahmoun per construir un món propi mitjançant vivències, fantasies o creences; la repetició de gestos simples i quotidians d'Esther Ferrer, Ignasi Aballí, Dieter Roth, Richard Hamilton o Tere Recarens; la performativitat de Vito Acconci o Àngels Ribé; l'acció inconformista de Maja Bajevic, Emanuel Licha, Mireia Sallarès, Cildo Meireles o Gordon Matta-Clark, i, finalment, la crítica al propi sistema de l'art de
figures com Marcel Broodthaers o Peter Friedl.

L'exposició ofereix activitats gratuïtes. Durant la inauguració del divendres, 14 de setembre, hi haurà una presentació de la mà del comissari, David
Armengol. Ell mateix també serà qui pronunciarà la conferència 'Cap a una lectura entusiasta de l'art contemporani' el dimecres, 10 d'octubre a les 11. El 21 d'octubre, a les 12, tindran lloc unes 'Lectures entusiastes de la Col·lecció MACBA', visita dinamitzada adreçada a adults a partir de 16 anys.

També hi haurà visites performatives: 'Cossos que fan coses', conduïda per l'artista-educadora Marta Galán el diumenge, 28 d'octubre, a les 12. També hi ha un programa de visites dinamitzades i tallers experimentals per a grups de tots els nivells educatius, amb reserva prèvia al telèfon del Museu 93 804 67 52, a càrrec d'Experimentem amb l'Art i de l'artista-educador Jordi Ferreiro. I, per primera vegada al Museu, visites adreçades a grups de persones amb Alzheimer provinents de l'Hospital de dia Sant Jordi, la Fundació Sant Josep, el Centre de dia Montserrat i el Centre de dia Pare Vilaseca, a càrrec de CCCB Programa Alzheimer.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.