TORNAR

La seu d'Òmnium Anoia exposa les fotos de l'acte 'Cordades de Llum i Llibertat'

L’1 d’octubre es van il·uminar 131 pics de Montserrat, en record als 131 presidents de la Generalitat

cultura
Divendres, 7 febrer 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins el 20 de febrer, es pot visitar la mostra de fotografies que es van prendre de l'acció del passat 1 d'octubre als pics de Montserrat. Més de mig miler de persones van prendre part en aquella acció. 

PUBLICITAT

La seu d'Òmnium Cultural Anoia, al Carrer de Santa Maria, 12, acull l'exposició fotogràfica 'Cordades de l'Anoia a Llum i Llibertat'. L'exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de les 7 a 2/4 de 9 i recull instantànies preses durant la preparació i la realització d'aquesta acció, que va tenir lloc el dia 1 d'octubre de 2019, i que va consistir en l'encesa de cent trenta-un llums instal·lats al cim de cent trenta-una agulles de la muntanya de Montserrat i que simbolitzaven els cent trenta-un presidents que ha tingut la Generalitat de Catalunya durant la seva història.

En aquella jornada, d'alt valor simbòlic en record dels dos anys del referèndum, Els llums van romandre encesos tota la nit i van ser visibles des de molts indrets de Catalunya, especialment de la Catalunya Central. L'exposició es va inaugurar el passat dia 30 de gener, amb la presència de Marc Antoni Malagarriga-i-Picas, membre d'Artistes de la República, responsable de la part artística i una de les ànimes de l'acció.

El va acompanyar també Francesc Bòria, d'Òmnium Cultural Anoia, que també va participar en l'organització tècnica-muntanyenca de Llum i Llibertat. Tal com van explicar en la presentació, les primeres tasques van ser aconseguir el vistiplau del Patronat de la Muntanya de Montserrat i seleccionar les agulles on instal·lar els llums per permetre que es veiessin des de totes les cares de la muntanya. Es calcula que hi van participar més de cinc-centes persones. Més del 80% de les agulles només es podia pujar escalant, i que a la gran majoria d'agulles els escaladors van passar la nit dalt del cim.

De l'acció també se'n prepara un llibre i un documental, que es preveu que recorri alguns festivals de cinema d'arreu del món, a partir de material gràfic de l'acció i de testimonis personals d'una cinquantena de participants. Una part de les imatges i dels vídeos es va registrar amb drons i helicòpters que van sobrevolar la muntanya durant l'acció. Segons un dels promotors, "va ser un acte gairebé religiós des del punt de vista personal, i avui [el dia de la inauguració de l'exposició] ens hem emocionat per segona vegada veient el que va
viure la gent".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.