TORNAR
PUBLICITAT

Part de la Cercavila d’Entrada a Plaça no actua i mostra el seu rebuig amb pancartes davant les autoritats

Les colles critiquen la no-acció de l’equip de govern

cultura
Dilluns, 26 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Algunes de les colles sí que han actuat abans de l'Exhibició Castellera.

Amb pancartes que instaven al govern de l'Ajuntament d'Igualada a moure's per treballar per a un model de Festa Major on totes les activitats hi tinguin cabuda sense contra-programacions i amb un posicionament clar en relació al calendari festiu a l'entorn de la Diada de Sant Bartomeu, algunes de les colles que han precedit els pilars de l'actuació castellera han desplegat pancartes davant el balcó de les autoritats.
Els lemes escollits han estat “Sense model no hi ha festa, ens hem cremat amb l’Ajuntament”, per part del Ball de Sant Miquel i Diables d'Igualada, “Davant la no gestió, la FESTHI no calla, no balla”, que han manifestat Trabucaires i Pastorets o la demanda de “Mediació, diàleg, model, us toca a vosaltres” feta pels Bastoners. Altres colles com els gegants i les Gitanes sí han ballat a la Cercavila d’Entrada a Plaça del seguici popular, prèvia a la diada castellera.
Les protestes en forma de no actuació del diumenge es sumen a la tabalada reivindicativa del dijous al matí en desacord al tracte rebut per part de l'ajuntament.


18 Comentaris

a

agusti

igualada

4 de setembre 2019.12:39h

Respondre

FÀSTHIC tot plegat

S

Senyor Igualadí

Igualada

31 d'agost 2019.14:49h

Respondre

Comentaris patètics. Sense la FESTHI i la Coll@nada la festa major estaria MORTA. El que no es pot fer és planificar una festa major de dilluns a dilluns perquè l’any que ve, en cas que es faci... Llegir més de dilluns a dilluns, serà del 17 al 24. Vol dir que s’ha d’allargar la festa un dia per fer el retorn del Sant. Si es fes del 24 al 31, s’allargaria per darrere ja que s’ha de fer el trasllat del Sant.

c

ciutadà no-ITV

1 de setembre 2019.15:17h

S’ha de fer el trasllat del SANT, s’ha de fer el retorn del SANT ... el SANT, el SANT, el SANT ...
Visca la Coll@nada, visca la Festa Major !

i

igualadí

28 d'agost 2019.14:28h

Respondre

L’any vinent St. Bartomeu serà dilluns i el Passacalle de la Festhi coincidirà amb la Revetlla de les Places de diumenge. Parem-ho tot, que venen els tradicionalistes !

a

antoni

igualada

27 d'agost 2019.23:51h

Respondre

si redueixen en un 50% el pressupost de la cercavila i el del castells de focs o només el fan cada 2 anys per mi fantàstic. cansa veure com sembla que siguin el melic del món, i és sempre el... Llegir més mateix del mateix, més espectacles, més festa de veritat i deixem-nos de collonades que ja fa temps que hem entrat al segle XXI.

si tan bons són que sense subvencions s’ho facin !!!!

J

Josep

27 d'agost 2019.14:15h

Respondre

Aixó ja es desmadra L’Ajuntament t’he d’afrota un ”cop de punt sobra la taula ” per mi estenen de cridar a tots les presidents de les entitats i formar una BONA comisió de festes com i va... Llegir més haber en anys pasats i junt amb L’Ajuntament començar a preparar la de l’any que ve No por esser que la polititzem

m

marc

Igualada

27 d'agost 2019.10:17h

Respondre

No entenc tant enrenou.

E

Esteve

Igualada

27 d'agost 2019.09:18h

Respondre

Aquests supremacistes de la Festhi DEMANANT model quan el que realment volen és IMPOSAR el seu model, que exclou tot el que no és, segons ells, ”genuí”.

A

Antoni Monclus Marques

Igualada

26 d'agost 2019.19:31h

Respondre

Com antic membre de la comissió de festes de la estimada Igualada i sempre a amb d’ella, li vui dir a l’Ajuntament que estic al seu favor, perquè m’entengeu ”de fòra vingueren i d’aqui... Llegir més em tregueren”

J

Joan

Igualada

27 d'agost 2019.17:14h

Si, de fora vingueren i de casa et tragueren:
Els joves que abans, amb la comissió de festes en marxa, sortien de la ciutat per anar a Cervera o a Manresa en dies de festa major d’igualada... Llegir més per la llastima que fotia la de la seva pròpia ciutat.
Els joves que van intentar entrar a la comissió de festes d’aquell moment i veieren que el paper dels membres no era més que assentar al que deia el govern i el negoci dels d’eclipsi, repartir l’estampa del Sant, decidir el grup d’havaneres a canvi d’un esmorzar, un banc a l’església el dia d’Ofici i una entrada al balcó de l’ajuntament.
Els joves que decidiren organitzar-se, creure en el jovent, l’autoorganització i el patrimoni i avui omplen tots i cadascun dels actes que organitzen.

Aquests són els joves que vingueren i de casa us tragueren.

A

Anna

igualada

26 d'agost 2019.15:51h

Respondre

Si es fes un referèndum preguntant als igualadins si volen que el dia de St. Bartomeu fos festiu els de la festhi acceptarien el resultat ?

P

Pandor

Igualada

26 d'agost 2019.23:54h

Oi tant, són gent molt democràtica, flexible i empàtica!!!!! Ja tenen el referèndum a punt d’entregar a l’ajuntament per tal que aquests no hagin de fer res, és que són molt bones... Llegir més persones.

Igualadins i igualadines, quan voleu que sigui festiu per festa major?
1) el dia de sant Bartomeu.
2) el 24 d’agost.
Igualadins i igualadines, si teniu dubtes podeu agafar com a exemple el calendari de l’any que ve, on St Bartu i el 24 d’agost cauen ambdós en dilluns de festa major. Trieu trieu!!!

i

igualadí

26 d'agost 2019.15:13h

Respondre

Aquests de la FESTHI tenen problemes amb tothom. L’Ajuntament, la Coll@nada, etc.
Són com el conductor que va en sentit contrari i es pensa que ells van bé i són tots els altres que van... Llegir més malament.
FESTHI i autocrítica és un oxímoron.
A TV3 no paren de parlar dels meravellosos actes de la FESTHI.

J

Joan

Igualada

27 d'agost 2019.17:19h

Si tenen algun problema és amb l’Ajuntament, i amb les entitats clientelars, i no amb la Collanada. De fet bona part de la seva gent, participa activament o molt activament de la Collanada,... Llegir més /> Informat.

M

Maria

Barcelona

26 d'agost 2019.13:01h

Respondre

Potser no hi hauria problemes si la FESTHI no actués amb tanta prepotència. Es presenten com els ”salvadors” de la Festa Major i com els que decideixen qui és bo i qui no ho és.

P

Pere

Igualada

27 d'agost 2019.17:49h

Si, la FESTHI decideix que és bo i que és dolent perquè té una massa de JOVES critica i formada per fer-ho i decideixen que:
- No es BO un ajuntament que basa les seves decisions en la... Llegir més relació de l´entitat amb el govern, i els consells de la crosta de la ciutat. És BO el model que es basa en criteris tècnics que tenen en compte els processos de recuperació patrimonial, amb criteri i rigorositat.
- No és BO contraprogramar les entitats i els seus actes amb concerts massius i proves de so. És BO pactar i consensuar un programa de festes entre tots els agents.
- No es BO enfrontar les entitats, beneficiant algunes amb horaris, subvencions i somriures i a les altres amb boicot i falsos somriures, Exemples: La no participació de l’alcalde en alguns actes de la FESTHI. La tria d’una Salero clarament posicionada en un costat, que no participa dels actes de caràcter patrimonial quan ho hauria de fer. La no anada de la imatgeria municipal als actes de caràcter patrimonial, quan és imatgeria de tots, per decisió dels portadors. La vinguda de colles no patrimonials a la processó, colles no reconegudes dins la línia patrimonial ni a Igualada ni enlloc, per boicotejar l’acte. ETC......Ei però cap problema, davant de l’absència de l’alcalde, bona cara. Davant la no participació de la Salero, Tabaler que representa el jovent de la festa mil cops més. Si no venen els gegants de la ciutat a la processó, ja tenim els Vells, que fan més patxoca i anem a dir adéu siau al Tonet, que també el sentim nostre.I sense model, BOICOT, aixo es BO.

P

Pandor

Igualada

26 d'agost 2019.10:29h

Respondre

Srs “periodistes”,

“La FESTHI boicoteja incomprensiblement la cercavila d’entrada a plaça” seria un titular tan objectiu com el que heu fet.

Tan dolent ès dir al titular “Les... Llegir més colles de la FESTHI ... “ enlloc de “Part de la cercavila ... “?, i mantenir-ho desprès en tota la notícia? Tan desinformats esteu per a no dir-ho? O el q seria pitjor, tan subjectius sou i tan avergonyits esteu del que es va veure ahir a plaça que voleu manipular la informació?

J

Joan Giner ITV

Igualada

26 d'agost 2019.09:57h

Respondre

Jo crec que hem de canviar el nom i l’an vivent dir-ne FESTHI MAJOR i tots tranquils.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.