TORNAR

Piera vol harmonitzar el calendari festiu dels seus barris

Es vol evitar casos com el juliol passat, amb sis festes de barris en un sol cap de setmana

cultura
Dissabte, 15 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El segon municipi amb més habitants de la comarca té una intensa vida festiva i cultural, i una vintena de barris, de manera que algunes celebracions s'encavalquen. L'Ajuntament vol posar fil a l'agulla per cohesionar el calendari.

PUBLICITAT

Aquest dimecres va tenir lloc una trobada a Piera en la qual es va reflexionar amb les associacions i entitats, entre altres qüestions, sobre l'actual calendari festiu. Com a botó de mostra, el cap de setmana del 19 al 21 de juliol del 2019 es van celebrar sis festes majors a pobles i barris del municipi. Una situació similar es donava del 25 al 28 del mateix mes quan van ser cinc les celebracions, mentre que del 12 al 14 de juliol no va haver-n'hi cap. Amb la voluntat de millorar la gestió i la distribució en el calendari de les diferents festes que tenen lloc al municipi, es va fer una reunió amb els diferents nuclis de població i entitats i associacions que depenen de la Regidoria de Festes. En total en va prendre part una cinquantena de persones.

En total, són 21 barris i pobles, 2 entitats juvenils i vàries les associacions que promouen les seves pròpies celebracions al municipi. També cal sumar la col·laboració en altres esdeveniments de la vila com ara la Festa del Sant Crist o la Festa Major de Piera. En aquesta trobada es van exposar també qüestions com els procediments que s'han de fer prèviament a la celebració d'aquest tipus d'activitats i es van facilitar manuals per a ajudar en tràmits com instàncies genèriques, facturació electrònica o el document de dades bancàries per poder facturar amb els proveïdors.

La trobada va servir per posar sobre la taula altres projectes com ara com la voluntat per part d'algunes entitats de recuperar les Pierrakes i el desig d'algun barri de sumar-se a aquesta iniciativa. A més, també es va exposar el treball dut a terme des del consistori per a la posada en marxa d'una comissió de festes; es van recollir diferents propostes del teixit associatiu i la Regidoria de Festes es va comprometre a enviar un recull dels recursos que es destinen a cada barri, poble, entitat o associació per a les celebracions, entre altres qüestions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.