TORNAR

Els plats i la cuina amb les plantes oblidades tornen a escena aquest dissabte a Igualada

La cita del Col·lectiu Eixarcolant se celebra a l’entorn de l’Espai Cívic Centre, el Gasogen, les Escolàpies i l’Ateneu

cultura
Divendres, 2 octubre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La gran cita del Col·lectiu Eixarcolant aterrarà aquest dissabte al matí al centre d'Igualada. La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades estava prevista per l'abril, però va ser suspesa per la pandèmia.

Tot és a punt perquè la capital de l'Anoia sigui també la capital de les anomenades "males herbes". Aquest dissabte, Igualada acollirà la 5a edició de la Jornada Gastronòmica de
les Plantes Oblidades, una jornada única al món, on són protagonistes les "males herbes". Una jornada per entendre i conèixer què són i per a què serveixen les plantes silvestres
comestibles i les varietats agrícoles tradicionals i demostrar que un nou model de producció i consum d'aliments més sostenible és tant possible com imprescindible.

La Jornada comptarà amb nombroses mesures de seguretat per poder-la gaudir amb total tranquil·litat. Tal com estableix la normativa, l'ús de mascareta serà obligatori i caldrà utilitzar gel hidroalcohòlic i respectar les distàncies de seguretat en tot moment. Els aforaments estaran controlats i els espais, degudament delimitats, es desinfectaran entre ús i ús. També estarà prohibit fumar dins del recinte. La fira tindrà un únic sentit de circulació, els espais comptaran amb una entrada i una sortida diferenciades i l'aforament estarà controlat i limitat.

Com explicaven Jana Peters i Marc Talavera a AnoiaDiari, l'organització ha ideat un sistema d'identificació mitjançant codis de barres, que permetrà conèixer amb quines persones s'ha compartit espai. En els diferents punts d'accés es registrarà qui accedeix al recinte de la Jornada amb nom, cognoms i telèfon de contacte. Aquestes dades es vincularan a un codi de barres únic que s'entregarà a cada visitant i que caldrà dur visible en tot moment. Cada cop que s'entri o surti d'un espai o activitat, un voluntari del Col·lectiu Eixarcolant llegirà el codi de barres, de manera que quedaran registrats tots els moviments i es podrà saber amb qui s'ha compartit espais.

La Jornada es farà entorn de l'Espai Cívic Centre, l'Ateneu Igualadí, les Escolàpies i la plaça del Gasogen i comptarà amb controls d'accessos a les entrades de la fira i de cadascun dels espais. El Col·lectiu Eixarcolant destaca l'esforç que s'ha fet i s'està fent per adaptar la Jornada a la situació actual i per poder-la celebrar amb tota la qualitat, rigor i seguretat sanitària, tot i la complexitat organitzativa que això suposa. A la pàgina web www.eixarcolant.cat es pot consultar el programa amb totes les activitats de la Jornada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.