TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu demana que l'Ajuntament faciliti un espai per a l'Escola de Dansa

L’esquerra municipalista creu que el consistori igualadí pot assumir la gestió ”si el Consell se’n desentén”

cultura
Dimarts, 23 juny 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de l'esquerra municipalista proposa que el consistori igualadí agafi les regnes del conflicte i estudiï una solució per garantir la continuïtat d'aquest ensenyament públic. Fa dues setmanes, el govern del Consell Comarcal va anunciar que el centre no seguiria actiu.

PUBLICITAT

En un comunicat, Poble Actiu considera que "el fet que l'escola de dansa tingui titularitat comarcal no ha de ser una excusa perquè l'Ajuntament d'Igualada se'n desentengui". Per aquest motiu, "cal que l'Ajuntament exerceixi la seva capitalitat i que intenti buscar una solució al conflicte que afecta molts alumnes i famílies de la ciutat". En aquest sentit, des de Poble Actiu proposen "que l'Ajuntament faciliti un espai per l'escola de dansa, i si malgrat tot el Consell Comarcal continua sense voler fer-se'n càrrec, que n'assumeixi també la gestió i l'oferta educativa".

Una actuació al Teatre Municipal l'Ateneu de l'Escola de DansaLes regidores demanen que s'estudiï per "evitar la desaparició de l'escola de dansa per tal que la ciutadania pugui seguir beneficiant-se d'una educació pública artística", i assenyalen que "fer desaparèixer ensenyaments és quelcom intolerable especialment per la forma com s'ha efectuat aquest tancament, sense donar explicacions a les famílies ni als treballadors i sense mirar de buscar solucions consensuades entre totes les parts afectades". En aquest sentit, des de Poble Actiu expliquen que "el tancament de qualsevol centre educatiu públic és sempre una mala notícia, però encara més quan estem parlant de l'únic centre públic on es poden fer estudis de dansa a tota la comarca de l'Anoia".

Pla d'Equipaments Culturals

En aquest sentit, Poble Actiu insisteix en la necessitat de redactar un Pla d'Equipaments per posar ordre als equipaments ja existents a Igualada: "cal fer una tasca d'anàlisi de necessitats i equipaments, per solucionar problemes presents i amb mirada de futur. Hem de poder ubicar les diferents activitats en els espais més adients i també poder preveure si calen equipaments nous i, si és el cas, pensar bé quins i com haurien de ser". Entenen que la mancança d'espais que hi ha ara per a "l'escola de dansa ens hauria de servir, també, com a oportunitat per a repensar com utilitzem els diferents espais disponibles". En aquesta línia han puntualitzat que d'"entre els diferents espais amb què compta la ciutat, n'hi ha que estan clarament saturats mentre d'altres resten pràcticament sense ús". Posen d'exemple "el cas de l'Escorxador, ho hem dit sempre, ens sembla absolutament insostenible. No podem tenir un equipament amb tantes possibilitats tancat i barrat mentre hi ha iniciatives culturals que pleguen per no tenir lloc a la ciutat. Abans d'apostar per capitalitats efímeres creiem que caldria garantir uns bons fonaments per al desenvolupament cultural d'Igualada. I un pla d'equipaments seria una bona mostra que l'Ajuntament s'ho pren seriosament."

Per altra banda, Poble Actiu ha volgut felicitar a les escoles municipals d'estudis artístics per la gran feina que han fet i estan fent a la ciutat, i consideren que "cal que l'Ajuntament continuï apostant per la cultura i per l'educació cultural donant suport a les iniciatives de les escoles municipals existents i la possible creació de la futura escola municipal de dansa, omplint, així, un buit històric dins de l'educació cultural de la ciutat".

PUBLICITAT

1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

24 de juny 2020.14:29h

Respondre

Completament d’acord en tot. Ha estat molt lletja la manera com s’ha comunicat la notícia a les persones que han lluitat tants anys per donar i gestionar ensenyaments artístics de... Llegir més qualitat.
Seria molt trist que no es trobés sortida a aquesta situació. La dansa, com la música i altres disciplines artístiques, fan salut, i molta, ja que generen endorfines i ajuden a riure, a més de practicar exercici físic. I com a societat ens cal la salut més que mai, tant física com mental.
Insto també al govern municipal a reobrir l’escola a partir del setembre. Té un@s grandíssim@s professionals!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.