TORNAR

Amb la primavera es reprèn 'De Pell Sensible' a Cal Granotes

La primera cita del cicle poètic, aquest proper dissabte

cultura
Dimecres, 22 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Torna l'espai de poesia mensual que organitza l'Ajuntament. L'obra de Màrius Torres, el poemari guanyador del Premi Ciutat d’Igualada de Poesia i les gastro-rimes protagonitzen el nou calendari

La primavera és l'estació de l'any més propícia per a la poesia, no en va el 21 de març és el Dia Mundial d'aquesta art. El cicle poètic i musical De Pell Sensible, coordinat pel departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, arrenca ara una nova programació amb tres vetllades per als mesos de març, abril i maig que, com és habitual, es desenvoluparan a l'antiga adoberia de Cal Granotes, a la Baixada de la Unió s/n. La primera proposta es durà a terme aquest dissabte, 25 de març, a les 8, i estarà dedicada al guanyador del Premi Ciutat d'Igualada Joan Llacuna de Poesia, el poemari 'Diaris de Tos(s)a', de l'autor Enric Navarro, que en farà la presentació juntament amb Laura Rosich, també poeta i membre del Jurat. El recital anirà a càrrec de Marc García, actor conegut per la seva interpretació en produccions com 'La Riera', 'Ventdelplà', 'El cor de la ciutat', 'Majoria absoluta' o 'Ermessenda'.

Un dels recitals de la tardor, a Cal GranotesGarcía va estudiar a l'Institut del Teatre i al Conservatoire National Supérieur d'Art Dramatique de París. L'acompanyarà Oriol Carceller amb la flauta travessera i s'obsequiarà els assistents amb el poemari editat per Viena Edicions. El 29 d'abril es proposa un recital cantat de la poesia de Màrius Torres Així t'escau la melangia, amb la cantant i compositora Meritxell Gené i el músic Txabi Ábrego, que reivindiquen aquest poeta lleidatà, considerat en l'actualitat un dels autors catalans més importants i influents del segle XX. La presentació biogràfica anirà a càrrec de Francesc Rossell Farré, poeta.

Per cloure el cicle de primavera, el 27 de maig es presentarà Gastro-rimes, una original proposta de petits textos amb rima i ritme per degustar de l'orella al paladar, amb Lali Feliu i el músic Miquel Ferret. Acompanyats pel saxo o el clarinet i per petits micropoemes visuals, aquests textos frescos surten del mercat i de la fructífera barreja de la tradició oral i culinària. Cada gastro-rima té el nom d'un plat, té la seva textura, el seu aire i la seva temperatura.

Es poden comprar les entrades anticipades al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres, de 7 a 9, i els dissabtes i diumenges, d'11 a 2 i de 6 a 9. També una hora abans a taquilla a l'Adoberia de Cal Granotes. El preu de l'entrada anticipada és de 5 euros i a taquilla de 7 euros. L'aforament de l'espai està limitat a 90 persones.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.