TORNAR

Les propostes de la Mostra Jove es repartiran en cinc espais a l'Escorxador

Nou espectacles componen el menú pensat per als adolescents

cultura
Diumenge, 17 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La 30a edició de la Mostra torna a posar l'accent en el públic jove. De nou, l'Escorxador serà l'epicentre de les activitats centrades en la franja del públic a partir de 12 anys.

PUBLICITAT

L'Escorxador d'Igualada, amb cinc espais d'actuació, serà un dels grans escenaris de la Mostra d'Igualada. Per a les actuacions hi haurà la Sala Gran, la Sala Petita, el Pati Lateral, el Pati, s'estrenarà la Nau Nova com a cinquè espai d'actuació. L'equipament serà un espai gestionat pels mateixos joves, amb l'acompanyament de l'equipament juvenil La Kaserna i la Mostra. A través d'un Grup de Participació Jove, una trentena de nois i noies s'han reunit per proposar, debatre i decidir totes les activitats paral·leles que no formen part de la programació oficial. D'aquesta manera la Fira contribueix a dissenyar l'espai segons les inquietuds dels mateixos joves.

Els membres del Grup de ParticipacióAl llarg dels quatre dies de Mostra, el Grup de Participació Jove prepara una quinzena d'activitats. Dijous 4 tindrà lloc un taller de percussió a càrrec de Protons i divendres 5 ja començarà el gruix de programació amb un taller de percussió corporal amb Kike Cuadros; improshows amb els Instituts Joan Mercader i Pere Vives Vich; l'espectacle 'El mal querer de Rosalía' a càrrec de l'Aula, escola de dansa i el concert de Lluna plena. Dissabte 6 destaquen una classe oberta de swing amb Swing Anoia; un dinar popular, una post-funció de l'espectacle 'PlayOff' amb Nova Veu i els concerts Les Pastes de la iaia i Contracorrent. Diumenge 7 les activitats acabaran amb l'espectacle 'Q33NY, ...i tu, què estaves fent?' d'Enemic Natural; un taller de cartomàgia i l'actuació de percussió a càrrec de Deutèriums.

Un dels quatre itineraris

Un dels quatre itineraris per edats que proposa la Mostra estarà, doncs, dedicat exclusivament a propostes juvenils a L'Escorxador amb nou espectacles. D'entre les propostes destaca ‘PlayOff' de La Joven Compañía, una tragicomèdia que reflexiona sobre el paper de la dona i de l'esport femení en una societat que encara manifesta un masclisme ferotge en molts àmbits. També formen part de la programació per a joves ‘Elefant Terrible', produït per El Eje i H.I.I.I.T., un viatge a través d'un joc de realitat virtual en què la infància torna de manera molt potent. L'espectacle s'acompanya d'una instal·lació amb ulleres de realitat virtual on el públic pot veure un curtmetratge en VR que funciona com a pròleg; ‘Amor Oscuro [Sonetos]' de Viridiana Centro de Producción Teatral, la història dels versos desapareguts d'un poeta desaparegut, Federico Garcia Lorca i ‘Meeting Point' de Ertza una proposta de dansa que parla de dels llocs on es troba la gent, dels bassals que cal creuar i del temps que cal esperar.

Hi haurà l'estrena a Catalunya de ‘CALMA!' de Guillem Albà, un solo en què el conegut clown proposa un divertit muntatge per riure i fer-nos oblidar les presses del dia a dia i ‘Bye bye, Confetti' de Companyia Comediants La Baldufa, un espectacle de pallassos extravagants i autèntics, en què les mitges tintes no tenen cabuda. Humor i amor, a parts iguals. Però, sobretot, sorpresa i estupefacció, en un espai on públic i actors respiren les mateixes emocions.

'My (Hip-Hop) History' de Pulmon Beatbox, és la proposta en l'àmbit musical i l'espectacle de cloenda de la Mostra JOVE. Sons, ritme, colors i paraules per explicar-nos el seu viatge personal en el món de la música i per introduir-nos en una recent història de revolta, llibertat i expressió: la història del hip-hop; Mali Vanili que amb' Lo nostre no funciona' presenten una comèdia anti-intel•lectual amb un repertori atípic que va del Hip- Hop a la Bossa Nova, passant per les balades dels 80s, l'Indie més folklòric i infinitat de gèneres absolutament diversos i finalment Cor de Teatre Joves portaran a la Mostra ‘Romeo&Julieta', una proposta de teatre musical, una combinació explosiva de Shakespeare, la música dels 90 i la potència del cant coral.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.