TORNAR
PUBLICITAT

Tot a punt per allargar la nit més curta

La rebuda de la flama del Canigó donarà el tret de sortida de la revetlla a l’Anoia

cultura
Dimarts, 23 juny 2015. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La flama del Canigó ja està baixant del cim d'una de les muntanyes més màgiques del país. Des de fa anys, la revetlla a l'Anoia s'encén amb el foc de la flama que molts atletes baixen corrent en relleus des del Canigó, després de renovar el foc, i en aquests moments ja recorre les comarques del Ripolles i l'Osona. La flama es guarda durant l'any al Castellet de Perpinyà i cada nit de Sant Joan es renova. A la vigília, es porta la flama al Canigó des d'on s'escampa arreu dels països catalans. Enguany, Igualada ha participat en el trasllat de la flama del Castellet al Canigó.

Els vents de la Catalunya Nord enlairen la senyera sobre el Castellet de Perpinyà (Carmel·la Fotografies)

La flama ja és camí d'Igualada; després de l'encesa la passada nit al cim del Canigó, el foc que donarà el tret de sortida a la revetlla recorre en aquests moments la geografia catalana, i ho fa amb relleus d'atletes anoiencs. Ahir la comitiva igualadina de la Flama del Canigó va ser a Perpinyà, al Castellet que guarda permanentment la flama encesa, i van ser els encarregats de traslladar-la al cim del Canigó. A Perpinyà, les autoritats locals van rebre els igualadins, que van oferir a l'ajuntament rossellonès una senyera gentilesa de l'Ajuntament d'Igualada. Amb aquesta flama es va encendre un foc a la muntanya màgica durant la mitjanit, un foc que ara es reparteix a tots els punts dels països catalans. Els atletes igualadins, que la baixen en relleus, lliuren la flama a molts pobles i ciutats que travessen durant el trajecte.

La comitiva igualadina amb el regidor d'Afers Catalans, Brice Lafontaine, després de la recollida de la Flama (Carmel·la Fotografies)

Nit de revetlla

La rebuda de la flama tornarà a donar el tret de sortida a la revetlla a Igualada. Tothom que la vulgui acompanyar en el seu recorregut a la ciutat, s'haurà de concentrar amb vehicle a l'Avinguda dels Països Catalans, cantonada c/ Carles Riba, a les 19 h i seguir les indicacions de l'organització de la caravana. A les 20 h la flama arribarà a la plaça de l'Ajuntament en una gran festa, i la flama es repartirà a diverses entitats culturals i associacions i viatjarà també fins a Montserrat. Una cercavila la transportarà fins a Cal Font. Una mica més tard, a les 23 h, començarà el correfoc a la plaça Sant Miquel; acabarà a la plaça de l’Ajuntament. Hi prendran part el grup Mal Llamp, els Diables d’Igualada i els Petits Diables d’Igualada. Des d'Igualada, la flama del Canigó es repartirà també a moltes entitats de la comarca, que començaran revetlles i correfocs amb la flama del Canigó.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.