TORNAR

Tot a punt per les Festes del Barri de la Font Vella

del 9 al 18 d'octubre

cultura
Dijous, 8 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest divendres arriben, un any més, les festes del Barri de la Font Vella d'Igualada. Fins el diumenge 18, els veïns celebraran les festes amb actes molt diversos per tota la ciutat. El gruix principal d'activitats, però, serà entre aquest mateix divendres i fins dilluns, mare de Déu del Pilar, 12 d'octubre. És una de les festes més antigues que se celebren a la ciutat, datada del 1854.

Actuarà també el Ball de Bastons d'Igualada

Un dels protagonistes del cap de setmana, el campió d'Agility

L'Assoc. Cultural Dessota participarà també als actes populars

Els carrers del barri engalanats des d'aquest cap de setmana

El barri de la Font Vella. Vivències i records

Un text escrit per la historiadora Mª Rita Marimon Llucià, encapçala el programa de les Festes d'aquest any. Desgrana records i vivències de quan era joveneta i vivia al barri de la Font Vella, i felicita a la gent del barri per haver sabut mantenir viva la festa.

Recorda les famílies i els oficis del barri 'en aquells anys el barri de la Font Vella o del Pilar era com un petit poble, una espècia d’illa al redós de la nostra església gran, [...]. Un barri ple de botigues de tota mena en el qual tots el veïns ens coneixíem, més que pel nostre cognom, pel renom que les famílies havien adquirit al llarg dels anys [...]: ca les guixes i cigrons, cal Galan , cal matalasser, cal Refilat, la Pilarica , cal Xandri, el Barato, cal Rafeló, ca l”’hojalatero” cal Pau de la Pobla, ca la Paca, ca la Munda cal Joan del forn,...'.

De moltes de les anècdotes viscudes al barri recorda especialment la vinguda a Igualada, l’any 1950 de la imatge de la mare de Déu de Fàtima: 'El veïnat en ple participà en l l’organització d’una sèrie d’actes religiosos d’homenatge a la venerada Verge, mentre cents de guirnaldes i de colomets, amb els colors blanc i blau de la Verge de Fàtima, elaborats pels mateixos veïns, ompliren els carrers i places del barri de la Font vella No hi faltaren els tres ‘pastorets- Lucia, Jacinta i Francisco- interpretats amb gran professionalitat tot i que només tenien uns 6 anys, per la Mª Teresa Seuba de cal Franquesa, la Maria Vidal de la Tupinamba i el Salvador Riera de cal “matalasser”'.

Festes del Barri, un any més

Del programa d'actes d'aquest any, que podeu consultar també íntegre, destaca d'aquest divendres el repic de campanes de les esglésies de Santa Maria i el Roser que es farà a les 12 del migdia, seguit de la enlairada de coets. Al vespre cercavila on la imatgeria de la ciutat acompanyarà als gegants centenaris del barri en Botines i la Pilar i els capgrossos.

Al llarg d'aquest cap de setmana, Gresca i Arengada el dissabte a la nit, XX diada la puntaire el diumenge al matí a partir de 2/4 d'11, i a la tarda xocolatada, exhibició d'Agility i El Florido pensil al Teatre de l'Ateneu.

Els principals actes es duran a terme el dilluns 12, amb actuacions al llarg del matí amb els grallers de Sitges, cercavila amb l'ass. cultural Dessota, els Bastoners d'Igualada, un tast de jazz amb el grup Jazz'tic i concert de tarda amb Rasband Stadthagen.

Els actes seguiran la setmana vinent culminant el dia 18 amb la 22a edició de la Pescada Sorpresa!.

Bona festa del Barri!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.