TORNAR
PUBLICITAT

A punt per la Pasqua

Continuen els actes de la Setmana Santa

cultura
Divendres, 10 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui divendres, el darrer dia abans de la vetlla pasqual, la majoria de municipis de la comarca tenen previstes activitats religioses. Serà diumenge quan amb la celebració de la Pasqua, als oficis religiosos s’hi afegiran ballades de sardanes, caramelles i actes més lúdics i culturals. Cal destacar la festa del Panellet de Calonge de Segarra, la trobada de mones de Sant Pere S.i les cantades de Caramelles de Veciana, Calaf, Sant Pere Sallavinera i Carme. Dimarts, serà el torn de la festivitat del Sant Crist d’Igualada.
PUBLICITAT

Caramelles 2006

Aplec a Coll bas, l'any passat

Processó de Fàtima

Caramelles a Calaf

Agenda d’actes de Setmana Santa

Igualada

Dia 10, Divendres Sant

Ofici de Lectura i Laudes. A les 9 del matí, als PP. Caputxins.

Viacrucis: a les 9’50 a la Sagrada Família, a les 11 del matí als PP. Caputxins i a l’església del Roser, en commemoració de la suor de sang del Sant Crist.

Sants Oficis: La Passió i Mort del Senyor. A les 12 del migdia, a la Soledat. A 2/4 de 5 de la tarda, a les Carmelites i a l’Asil del Sant Crist; a 2/4 de 6 de la tarda, als PP. Caputxins; a les 6 de la tarda, a Ntra. Sra. de Montserrat i a Ntra. Sra. de la Pietat; a 2/4 de 7 de la tarda, a Ntra. Sra. de Fàtima, i a les 7 de la tarda; a Santa Maria i a la Sagrada Família.

Confessions: Santa Maria, de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 de la tarda; Soledat, de ¾ de 10 a ¾ d’11 del matí; Sagrada Família, de 6 a ¾ de 7.

Processó: A les 9 del vespre, pels carrers del barri de Fàtima, amb les imatges del “Santo Entierro” i “María Santísima de los Dolores”.

Dia 11, Dissabte Sant

Ofici de Lectura i Laudes. A les 9 del matí, als PP. Caputxins.

Sants Oficis: Vetlla Pasqual i Missa de Resurrecció. A 2/4 de 9 del vespre, a l’Asil del Sant Crist; a 2/4 de 10, a Santa Maria i a les Carmelites; a les 10 del vespre, a la Sagrada Família, Ntra. Sra. de Montserrat i PP. Caputxins.

Dia 12, Diumenge de Pasqua

Misses com tots els diumenges amb les següents excepcions: No es dirà la Missa de les 10 del matí a Ntra. Sra. de Montserrat; al Monestir de les Carmelites es dirà la missa a 2/4 de 10 del matí; i a la residència Pare Vilaseca, a les 6 de la tarda. Solemne missa de Pasqua a la Sagrada Família, a 2/4 d’1 del migdia.

Processó: Acabada la missa de 2/4 d’1 a Ntra. Sra. de Fàtima, processó amb la imatge de “Jesús Resucitado”.

Hostalets de Pierola

El Divendres Sant a les 12:30 tindrà lloc la Celebració de la Passió del Senyor. A les 20:00 Viacrucis pels carrers del poble i dissabte a les 9 del vespre Vetlla Pasqual

Diumenge de Pasqua Ofici Solemne a 2/4 de 12 del migdia i dilluns de Pasqua a les 12 Missa solemne cantada pel Cor Parroquial dels Hostalets de Pierola.

Masquefa

Masquefa reprendrà aquest divendres la celebració de Setmana Santa, a les 10 el Viacrucis, a les 7 de la tarda Ofici de Divendres Sant i la tradicional processó amb la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores i amb la Banda de Músics de Can Parellada, a 2/4 de 8 del vespre.

Dissabte es farà l’ofici de missa a 2/4 d'11 del matí amb la cantada de caramelles a càrrec de la Coral l’Alzinar. I el Dilluns de Pasqua tindrà lloc l’aplec al Cementiri Vell, amb la celebració d’una missa a les 11 i una ballada de sardanes amb la Cobla Mediterrània a les 12 del migdia.

Calaf

El proper diumenge 12 d’abril és la diada de Pasqua i per això els caramellaires començaran de bon matí la seva ruta pels carrers i places, portant el cant de les caramelles per tota la vila. A 2/4 de 12 tindrà lloc la missa solemne a l’església de Sant Jaume, i després es cantaran les caramelles a dins l’església i també a fora la plaça. A continuació, al voltant de la una, a la plaça dels Arbres, hi haurà sardanes els Lluïsos de Taradell. Finalment, a 2/4 de 8 de la tarda la Unió Calafina acollirà el ball amb el conjunt Mil·lenium.

Santa Coloma de Queralt

Avui divendres sant a les 6 de la tarda celebració de la mort del Senyor. A 2/4 de 9 del vespre Processó amb el següent recorregut: Raval dels Capellans, Raval de Santa Coloma, Plaça Major, Carrer del Mig i Carrer Major. Acabarem amb el Via Crucis.

El diumenge de Ressurecció hi haurà hagut Vetlla Pasqual a la vigília a les 11 de la nit, i el mateix diumenge la Missa és a 2/4 de 12.

Torà

Avui divendres se celebra el Mercadal de Torà. Un mercat del segle XIX que acolirà la 2a mostra de formatges de la Catalunya Central, a partir de les 9.00 h a la plaça del Pati

Sant Pere Sallavinera

Els actes començaran el diumenge amb Cantada i ballada de caramelles pels diferents nuclis de St. Pere Sallavinera: A les 9 del matí a l' Església de Boixadors, a les 10 a La Fortesa a les 11.15 a La Llavinera i a 2/4 d'1 al Barri de la Querosa. Seguidament, després de missa (aprox. 14.00 h), última cantada i ballada de caramelles.

El Dilluns de Pasqua trobada de Mones (mones casolanes), un assortit de mones de Pasqua a l’entorn rural i menjada de mones, serà a les 6 de la tarda en un lloc encara per concretar per la comissió de festes de St. Pere Sallavinera.

Carme

La Missa de Divendres Sant serà a les 5 de la tarda a l'Església, i dissabte a les 9 de la nit s'hi farà la Vetlla pasqual. Diumenge de Pasqua a les 10 del matí tindrà lloc una Cantada de caramelles pels carrers del poble i a 2/4 d’1 es farà la Missa.

L'ofici de dilluns de Pasqua serà a l'Ermita de Coll Bas on a la 1 del migdia es farà una ballada de sardanes a l'Era de Coll Bas. A 2/4 de 2 hi haurà una cantada de caramelles a la mateixa Era.

Veciana

El municipi de Veciana es prepara per viure la Pasqua Florida amb les tradicionals cantades de caramelles. Enguany les cançons que es sentiran pels carrers i places del municipi seran el “Vals de Caramelles”, “Surt a sa finestra”, així com altres cançons tant conegudes com “L’Hereu Riera” o la sardana “El saltiró de la Cardina”. Les danses escollides per enguany han estat el ball de bastons “El Virolet” i “El Contrapàs de Sant Genís”.

Es començarà el recorregut el dissabte, dia 11, a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Veciana. Tot seguit els caramellaires es desplaçaran als nuclis de Santa Maria del Camí, Montfalcó el Grós i La Rubiola on hi cantaran a ¼ de 7, les 7 i 2/4 de 8 de la tarda respectivament. L’endemà, diumenge de Glòria, el grup de caramellaires acompanyarà musicalment la missa que tindrà lloc a les 10 del matí a l’església de Sant Pere del Vim. En sortir de l’ofici es faran les corresponents cantades i ballades a la plaça del mateix nucli. A continuació el grup es

desplaçarà cap al Casal dels Germans de la Salle, a Pareres, i després al nucli de Segur on hi cantaran a ¾ de 12 i a 2/4 1 del migdia respectivament.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.