TORNAR

Quina és l’oferta de “la Toscana catalana” a Airbnb? (2)

Masies amb gran capacitat, piscina i bons preus si l’ocupació és alta en places, l’opció més comuna de l’Anoia a AirBnB

cultura
Dimecres, 7 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i l'oferta turística i d'oci, els amfitrions situats a la capital de la comarca reconeixen que bona part de les seves reserves ha respost sobretot, a motius laborals i visites familiars.

Les estades a Igualada responen a treball i visites familiars en la gran majoria
A la capital anoienca s’ofereixen apartaments amb encant, alguna casa amb piscina, acollidores habitacions per compartir, espais gastronòmics amb opció d’estada i hotel restaurant. En total i a data d'avui, una quinzena d'hostes ofereixen espais privats en diferents punts d'Igualada, on s'hi destaca el caràcter de l'habitatge, l'encant del barri local i també, tot i que no apareix en totes les ofertes, la proximitat estratègica amb la platja i Barcelona que permet la Catalunya Central. Es troba a faltar en tots ells, també a la resta d'oferta a l'Alta Anoia, destacar que les estacions d'esquí i el turisme d'alta muntanya es troben als voltants d'una hora i mitja de camí.
Un amfitrió d’AirBnB assenyala que porta des del gener del 2018 oferint estada en el seu pis de la capital anoienca i que al llarg d’aquest període l’ha arrendat unes 35 vegades a tot tipus de clients, des d’estudiants que havien vingut a fer una estada per a un màster, treballadors que de forma recurrent visiten Igualada per a tasques professionals i visites, esportistes que s’han apropat a competir en algun torneig, visites familiars i turisme. Si bé durant l’agost assenyala que augmenta la demanda per turisme, sobretot per aquells perfils que defugen grans ciutats com Barcelona, la quota total, en relació a la resta de públic no supera el 10%, en relació al 50% de lloguer dedicat a hostatjar treballadors, un 25% llogat a esportistes o un 15% a familiars d’igualadins i igualadines, per exemple.
El amfitrió d’Igualada reconeix que es va animar a oferir la seva propietat després de ser usuari de la plataforma durant un temps i que la seva oferta té un mínim d’ocupació de dos dies. Explica que el públic és heterogeni, amb gent d’alt poder adquisitiu i gent amb una previsió d’estada més econòmica i també comenta que el públic queda content de l’ambient de la capital anoienca per l’ambient de la Rambla i Cal Font, el tracte més proper i en conseqüència, més humà. També detalla que les visites recurrents, sobretot aquelles relacionades amb treballadors i treballadores gaudeixen de tenir ja els seus locals preferits, on els espais de restauració i comerços els coneixen, en un ambient que ajuda el tracte entre hosts i habitants d’Igualada.
AnoiaDirari també s’ha posat en contacte amb una amfitrió de la plataforma que ofereix estança al seu pis d’Igualada. La seva opció és la de compartir el pis durant els dies que demanen els usuaris, un nombre de dies que segons explica ha anat sempre d’una a tres nits, generalment. La usuària lloga l’espai des de fa uns 3 anys, tot i que ara, per la seva situació actual, l’ofereix menys. En els moments de màxima demanda havia arribat a tenir 3 o 4 persones al mes, mentre que ara, potser acull a un usuari cada dos mesos.
La seva primera experiència amb una app que posava en contacte viatgers i propietaris que llogaven habitacions per dies recorda que la va compartir amb un amic durant un viatge a Eivissa i de l’experiència en recorda l’acollida i l’estada amb els hosts que els van acollir, una dinàmica que, segons explica, ha canviat una mica, on no sempre un es troba la proximitat entre hosts i usuaris de fa uns anys.
En el seu cas, compartir l’estada amb els convidats depèn del feeling que s’estableix durant les converses i si amb naturalitat, apareixen opcions per fer coses. D’altra banda, segons comenta, hi ha viatgers que demanen més intimitat i també es respecta. La qüestió, en el seu cas, no ha estat ser proactiva en les relacions, sinó atenta a què demanava cada convidat.
D’aquests tres anys d’experiència reconeix estar gratament sorpresa d’haver acollit gent de gairebé tot el món, sobretot nord-americans, professors d’anglès que havien trobat feina i que usaven l’estada d’AirBnB com a pont per trobar un pis de lloguer i també, sud-americans del Perú o Veneçuela. Recorda haver acollit entre altres, una parella d’avis suecs, amants de l’ornitologia que viatjaven a Barcelona o un jugador de tennis de Madagascar que competia al torneig Arcadi Manchón de Santa Margarida de Montbui. I al llarg de l’any, esdeveniments com l’European Balloon Festival o el RecStores també han estat motiu de rebre estades al seu pis, ja fossin visitants del certamen de globus, com també d’una dissenyadora del festival de moda i complements i treballadors.
Finalment, pels nord-americans el caràcter igualadí els hi resultava més aviat tancat, explica la amfitrió i es sorprenien molta gent no parlés gens d’anglès. D’altra banda, els elogis dels convidats es centraven en el ritme de vida tranquil i la bona gastronomia de la zona.

L'oferta de restauració, un dels punts més febles
Fora de les ofertes gastronòmiques recollides a l'apartat d'Experiències, a la vessant de l’Alta Anoia, tan sols a Calaf hi apareix un espai de restauració. No és fins a la Conca d’Òdena on els comensals poden escollir entre diferents propostes. Igualada en recull 6, Santa Margarida de Montbui, Carme i La Llacuna en presenten una cada una i el mateix passa a la part est, on excepte a la Beguda Baixa, amb 2 ofertes gastronòmiques, Can Bonastre, Vallbona d'Anoia, Piera, els Hostalets de Pierola, a Capellades o a La Font del Bosc recullen opcions per als àpats dels visitants.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.