TORNAR

Rafael Bosch descobreix a l'AUGA com els gossos salven vides amb el nas

Les partícules que emeten els éssers humans, claus per detectar-los en missions de salvament

cultura
Dimecres, 29 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La darrera sessió del novembre de l'AUGA es va dedicar al millor amic de l'home, el gos. El convidat Rafael Bosch va donar a conèixer al públic que omplia el Teatre Municipal l'Ateneu les capacitats dels cans i les sorprenents interaccions amb l'ésser humà.

La sessió del passat dilluns de l'Aula Universitària de la Gent Gran de l'Anoia (AUGA) va donar a conèixer el públic algunes de les potencialitats i les possibilitats del gos. Rafael Bosch, el ponent, va explicar l'enorme capacitat olfactiva del gos -avaluada per alguns en 10.000 vegades superior a la de l'home- i com és aprofitada per ensinistradors com ell per salvar vides.

Rafael Bosch, a l'esquerra, a l'inici de la sessió de l'AUGABosch detallava com cada minut una persona desprèn 40.000 partícules del seu cos: olors, suors, cabell, pell, etc... que poden ser captades per un gos ensinistrat per seguir rastres i localitzar persones perdures o atrapades sota runes. Interessant xerrada que va ser seguida pel públic habitual d'AUGA i alguns tofonaires i boletaires. I el proper dilluns l'Elisa Vidal ens parlarà de Tous. Més concretament de les masies i boscos de Roqueta.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.