TORNAR
PUBLICITAT

Els Reis d'Igualada fan un homenatge a la seva història en el programa especial de la nit màgica

cultura
Dimarts, 5 gener 2021. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un programa especial sobri, que finalitzava amb un parlament del Patge Faruk amb una guàrdia de patges al carrer Santa Maria -separats per uns quants metres i amb mascareta-, era l'eix de la celebració de la Nit de Reis a Igualada. Se seguia pel canal de Youtube dels Reis i per Canal Taronja. Incloïa connexions amb diversos centres sociosanitaris de la ciutat (Asil, Hospital, Pare Vilaseca, Residència Sant Josep), per on no han pogut passar enguany Ses Majestats. El moment clímax era el discurs del rei negre, amb un esment a l'esforç dels sanitaris i als igualadins i les igualadines que ja no hi són. 

PUBLICITAT

Les circumstàncies feien que la Festa de Reis del 2021, la primera -i esperem que la darrera- amb la COVID-19 hagués de ser austera i sense grans celebracions. No hi havia Cavalcada. El programa especial de poc més de mitja hora amb la que se substituïa, transmetia la voluntat de reivindicar la història i la màgia d'aquesta festivitat. El presentaven Sol Carner i Marc Tarrida, que incorporava en un 'sketch' un igualadí dels anys 40 que se les empescava per fer venir el Patge Faruk per primer cop. Les actuacions musicals del programa tenien a dues formacions habituals, la JOSA i la Banda de Música, tants anys vinculada als Reis, a més de la Coral Xalest que cantava a la basílica de Santa Maria i Roger Argemí. A l'equador del programa, com havia estat a principis del segle passat, els Reis d'Orient arribaven acompanyats de dues rengleres de patges amb torxes enceses. 

Venien a peu pel carrer de l'Argent i entraven a una Plaça de l'Ajuntament buida com mai. La travessaven i amb el Patge Faruk s'endinsaven a la casa consistorial. La Banda de Música, amb els seus intèrprets escampats i distanciats, tocava 'Cinc de gener'. Els esperaven al Saló de Sessions el batlle Marc Castells i la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

El batlle demanava "deixar enrere el 2020. Esperem que el 2021 ens portarà a viure en plena comunitat. Amb el 2020 hem sabut valorar les abraçades i els petons que no hem pogut donar. Gràcies per ser aquí i portar la il·lusió a la nostra ciutat". Agraïa també la presència d'Àngels Ponsa. Ponsa elogiava "els 126 anys d'història. Nens i nenes d'Igualada, sé que esperàveu aquest dia des de feia un any. És un dia que es fa llarg i es posa a la balança tot allò que s'ha fet, en un any molt difícil. El COVID ens ho ha posat difícil, però ho heu sabut resoldre". 

El Rei Baltasar prenia la paraula i recordava "a la gent que està sola a les residències. I un especial record per als que ja no hi són. Veurem al cel centenars d'estrelles sota el mantell de blau fosc. Estem molt contents, nens i nenes, per com heu ajudat a mares i pares, i que estimeu a avis, companys, amics i mestres. I respecteu la vostra ciutat". Afegia que "pares i mares, abraceu més que mai els vostres fills i ensenyeu-los a estimar la seva ciutat i a la gent de tots orígens i colors. Estimats nens i nenes, joves i grans, que tots els presents us agradin i que l'alegria i felicitat omplin les vostres cases. El futur és a les vostres mans". El rei negre també lloava l'esforç dels sanitaris, uns dels grans protagonistes d'aquests mesos tan aspres i que també han condicionat la festa de Reis.

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L'ANOIA

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.