TORNAR
PUBLICITAT

Soledat Vidal repassa 40 anys de trajectòria artística en una exposició a la Biblioteca Central d’Igualada

'Cada obra és un llibre obert en què el creador posa al descobert el procés de la seva vida'

cultura
Diumenge, 15 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'Cada obra és un llibre obert en què el creador posa al descobert el procés de la seva vida. I per a mi, el procés és el més important; implica adquirir coneixement'. Amb aquestes paraules defineix la seva trajectòria artística l’artista igualadina Soledat Vidal. Una trajectòria que ara vol compartir amb el públic en una exposició a la Biblioteca Central d’Igualada, que es podrà visitar del 19 d’agost al 23 de setembre. La mostra s’inaugurarà el dijous 19, a les 7 de la tarda.
PUBLICITAT

aiguades

dibuix

De la pintura a l’estètica dels signes permet fer un recorregut per l’enorme capacitat creativa d’aquesta artista en constant recerca de formes, materials i expressions. Dibuixos, aiguades, gravats, pintures, escultures i llibres d’artista donen vida a aquesta exposició on Soledat Vidal demostra que “la seva voluntat és construir un veritable món d’expressió totalment humana, que s’endinsa en l’infinit d’existir”, en paraules del crític Josep M. Cadena.

Al llarg de la seva trajectòria artística Soledat Vidal ha explorat des de la figuració a l’abstracció. Aquesta darrera modalitat expressiva l’ha conreat amb escreix amb el paper i les possibilitats plàstiques que aquest material li ofereix. La també artista i directora del Museu Molí Paperer de Capellades, Victòria Rabal, parlava així d’ella en un reportatge a la Revista d’Igualada: 'els processos de fabricació del paper o del gravat li ofereixen crear disciplinadament, posar ordre al caos creatiu, a la pulsió de la pintura, i obté uns resultats admirables en els seus gravats sobre els boscos cremats, plens de dramàtica bellesa'. Una bellesa que el visitant de l’exposició tindrà ocasió de copsar i sentir, tal com la sent l’artista.

Soledat Vidal ha assolit un gran ressò internacional. Al llarg d’aquests quaranta anys ha donat a conèixer la seva obra en nombroses exposicions individuals i col·lectives, aquí i arreu. També ha guanyat diversos certàmens i ha participat en congressos i jornades per tot Europa.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.