TORNAR

El Somiatruites engega aquest mes les obres per ser també un hotel

El seu xef David Andrés treurà aquest mes el llibre ’De l’alta cuina a casa’

cultura
Dilluns, 5 març 2018. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les properes setmanes, al restaurant Somiatruites començaran les obres per construir un hotel a la planta superior. Segons els germans Xavier i David Andrés les obres conclouran aquest mateix any i es podria obrir a finals del 2018 o principis del 2019.

En una trobada amb els mitjans, els propietaris del restaurant Somiatruites, el cuiner David Andrés i, el seu germà, l'arquitecte Xavier Andrés, donaven a conèixer que en les properes setmanes s'iniciarà la construcció d'un hotel amb set habitacions al mateix edifici, a la planta superior, del restaurant. El projecte es va anunciar durant el 2017 i cristal·litzarà aquest 2018 quan es preveu que les obres s'enllesteixin, segurament a finals d'any. Serà el primer hotel al Barri del Rec. Les obres comportaran també que s'habiliti un hort al sostre de l'immoble, que servirà per abastir de productes d'horta al restaurant, una iniciativa per posar en valor "el quilòmetre zero".

Els propietaris del Somiatruites, Xavier i David AndrésSeran setmanes molt intenses per al projecte arquitectònic i gastronòmic dels germans Andrés. De fet, David Andrés, que competirà en un parell de mesos per revalidar el títol de millor cuiner jove del món, al concurs San Pellegrino Young Chef, també ha anunciat que apareixerà un llibre que reflecteix el seu bagatge gastronòmic.  És el seu primer llibre, 'De l'alta cuina a casa', de Columna Edicions, un llibre de receptes amb vincle al territori que sortirà a la venda el 21 de març en català i castellà.

Obert el 2013, el Somiatruites va néixer en una antiga adoberia reformada, amb un interior amb estètica industrial, amb les parets de pedra i totxo vist, mobles de disseny i retalls de cuir penjats al sostre, fent l'ullet a l'historia de l'edifici. La singularitat d'aquest espai i la qualitat de la seva cuina han estat reconeguts per la Guia Michelin els anys 2017 i 2018, quan el restaurant igualadí ha obtingut el distintiu Bib Gourmand, un reconeixement als restaurants que ofereixen una bona relació qualitat-preu. Aquest distintiu, representa "un símbol de qualitat i aposta segura pel comensal", segons apunta la pròpia guia.


1 Comentaris

J

Joanma

=ada

6 de març 2018.11:23h

Respondre

Del hotel que deien que es faria a la plaça de l’ajuntament, concretament a l’antiga casa Roure, ja no se en parla.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.