TORNAR
PUBLICITAT

El teatre documental arriba dissabte i diumenge al Teatre de l'Aurora amb dues peces impactants

Són ’No m’oblideu mai’, sobre el suïcidi juvenil, i ’Mili KK’, sobre el moviment insubmís

cultura
Dijous, 21 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dues obres són en format de teatre verbatim, que basat en el testimoni oral de la gent, construeix les seves dramatúrgies a partir d'entrevistes. Les peces les ha produït la Sala la Planeta. 

El Teatre de l'Aurora proposa un cap de setmana de teatre documental. El dissabte 23, a les 9, i el diumenge 24, a les 7, a la sala alternativa es podran veure dues produccions d'aquest estil basades en la tècnica del Teatre Verbatim, produïts per la Sala La Planeta i estrenats al festival Temporada Alta: 'No m'oblideu mai' sobre el suïcidi juvenil i 'Mili KK' sobre el moviment que va aconseguir abolir la mili a l'Estat espanyol. El teatre verbatim, a partir del testimoni oral de la gent, construeix les seves dramatúrgies a partir d'entrevistes amb diferents persones que, d'una manera o altra, s'han vist implicades en uns fets reals. Aquest material enregistrat és objecte d'un treball d'anàlisi i selecció, fins que finalment se li dona una forma dramàtica.

'No m'oblideu mai', el dissabte al vespre FOTO: La PlanetaLa primera peça, 'No m'oblideu mai', es representarà el dissabte a les 9. El suïcidi ha estat, al llarg de la història, una mort rebutjada i estigmatitzada. La paraula "suïcidi" continua sent un tabú en la nostra societat. I encara més quan es parla de suïcidi en joves i menors, malgrat que, a Espanya, el suïcidi és la primera causa de mort entre el jovent, superant els accidents de trànsit. 'No m'oblideu mai' és un projecte de teatre documental que ha reunit el director i dramaturg Llàtzer Garcia amb els actors Elies Barberà i Marta Montiel. A l'espectacle es tracta un tema tabú en la nostra societat: el suïcidi entre adolescents i joves. L'obra parteix de converses amb especialistes i entrevistes a 16 joves que en algun moment de la seva vida han sentit la pulsió suïcida.

El diumenge, 'Mili KK' explorarà com la desobediència civil va aconseguir l'abolició del servei militar obligatori. Molts objectors de consciència, que es negaven a incorporar-se a l'exèrcit, van ser processats i van acabar en presons militars. A partir del testimoni d'objectors de consciència, insubmisos, militars, polítics i jutges, el director Marc Angelet i el dramaturg Jumon Erra es proposen -amb un equip de tres actors format per Francesc Cuéllar, Rafa Delacroix i Alberto Lozano - fer-nos conèixer les estratègies, les pràctiques i les contradiccions d'un dels moviment pacifistes més importants del segle XX, que va aguantar fins a aconseguir l'abolició del servei militar obligatori a l'Estat espanyol el 31 de desembre de 2001.

Les representacions es faran el dissabte 23 de març a les 9 i el diumenge 24 de març a les 7. Després de la funció de dissabte, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades tenen un cost de 15 i 12 euros (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.