TORNAR

El Teatre Municipal Ateneu torna a omplir-se en una gala dels Premis Ciutat d'Igualada

La 26a edició dels premis s’ha celebrat sense restriccions de públic, que han pogut aplaudir entre els premiats, el Premi d’Honor d’enguany, la igualadina M. Àngels Gual, primera directora de l’Escola d’Art Gaspar Camps

cultura
Dilluns, 22 novembre 2021. 12:24. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després que l'any passat, i en una edició tan especial com la 25a, els premis s'haguessin de lliurar sense públic a causa de les restriccions imposades per evitar contagis de COVID, enguany s'ha recuperat una certa normalitat i el Teatre Municipal Ateneu ha pogut omplir-se per la gala dels Premis Ciutat d'Igualada, que s'han celebrat aquest diumenge al migdia. Es van lliurar vuit premis, en diverses categories artístiques, socials i d'investigació. El Premi d'Honor es va concedir a M. Àngels Gual, primera directora de l'Escola d'Art Gaspar Camps. La gala, presentada pels periodistes de Ràdio Igualada Montse Sanou i Xavier Dàvila, va ser amenitzada amb l'actuació musical de Lia Sampai i Arià Pagès.

PUBLICITAT

Premi de disseny Gaspar Camps

El premis de Disseny Gaspar Camps, dotats amb el guardó Ciutat d’Igualada, i 1.000 €, es van concedir, en la modalitat de disseny en moda a la jove dissenyadora igualadina Mar Ribaudí Pèrez, per l’obra “El poder de la reutilització és donar una segona vida”; i en la modalitat de creacions en joiera i/o complements va ser per la també igualadina Mireia Muntadas Just, per “Les llunes”. El jurat d’aquest premi, que compta amb el suport de disseny Igualada; Disseny Marked i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, estava format per Mosi Ayabi, Raquel Camacho, Pere Camps, Marta Lucas, David Reina, Xavier Vives  i com a secretari Joan Sala.

Premi d’Art Digital Jaume Graells

El Premi d’Art Digital Jaume Graells, dotat amb el Guardó Ciutat d’Igualada, una llicència original atorgada per Corel i 1800 € atorgats per La Renda Urbana, TLG Commerce i Ceina  es va concedir a l’argentí Eduardo Christian Argañarás, per la col·lecció “Encuentro”. El Jurat, format per Teresa Creus i Bel, Ada Jover i Sampere, Josep Maria Rosich i Morist, Xavier Vives i Sabaté, Raul Alberto Villalba, Joan Domènech i Ventura, Eulogi Domènech i Roig i Manel Josep López i Seuba (secretari), va decidir també atorgar una menció especial pel treball “El gegant perdut” del creador de videojocs Toni Regordosa Motos, de Santa Margarida de Montbui; i un accèssit, dotat amb una llicència original atorgada per Corel i un diploma acreditatiu, al treball “El agujero y la piel” de Josué-David Moreno Cabrero, de Jaen. El  premi d’Art Digital Jaume Graells està impulsat pel Centre Informàtic de l’Anoia, CEINA, La Renda Urbana i l’Ajuntament d’Igualada.

Premi Joan Llacuna de poesia

Guillem Tussell Padrós, de Barcelona, va ser el guanyador del premi Joan Llacuna de poesia, pel poemari “Versos de pedra seca”. El premi és organitzat per  l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de l’Ateneu Igualadí, i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada. Tussell va rebre el Guardó Ciutat d’Igualada, 2.000 € i la publicació de l’obra a Viena Edicions. El jurat estava format per Enric Viladot i Presas; Laura Rosich i Mena; David Soler Ortínez; Carmel·la Planell i Lluís; M. Teresa Miret i Solé, i Josep Rabell, secretari, que van escollir entre un total de seixanta obres presentades al concurs.

Premi de fotografia Procopi Llucià

El jurat del Premi de fotografia Procopi Llucià, integrat per Jordi Cuartero Torrano; Xavier Rafanell Jacas,  Josep Bou Farreras, i Robert Dominguez, secretari, va decidir concedir el primer premi de fotografia Procopi Llucià 2021, a la col·lecció: “Viaje Subterráneo”, del barceloní Jorge Llorca Martínez; i el segon premi a la col·lecció “Costa Do Morte” del fotògraf  Jordi Ventura Carbó, de Puigdàlber. Les obres presentades al concurs, que compta amb el suport de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, estan exposades, fins al 12 de desembre, a la Sala Municipal d’Exposicions. El guanyador també exposarà la seva obra en el marc del festival Fineart.

Premi d’investigació Jaume Caresmar

El Premi d’investigació Jaume Caresmar, de caràcter biennal, dotat amb el guardó Ciutat d’Igualada, 1.800 €  i la  publicació de la recerca a la col·lecció de la “Miscellanea  Aqualatensia” s’ha concedit al lleidetà Francesc Closa Salinas pel treball “La logística militar republicana a l’Anoia durant la Guerra Civil (1936-1939)”. El jurat del premi, que compta amb el suport de, Centre d’Estudis  Comarcals d’Igualada, i la col·laboració del Centre d’Estudis Antoni de Campmany de la Universitat de Barcelona, estava format per Antoni Dalmau i Ribalta; Bernat Roca Pascual;  Miquel Termens i Graells, Gemma Estrada Planell, Pere Camps i Oviedo; Xavier Barberà Bota, i Josep Rabell Padró, secretari.

Premi al Compromís Social i Cívic mossèn Josep Còdol

El Premi al Compromís Social i Cívic mossèn Josep Còdol, convocat per ’Ajuntament de la ciutat i la Fundació Sant Crist d’Igualada, va recaure en l’Associació de familiars de l’Alzheimer i altres demències de l’Anoia, pel seu compromís amb la lluita contra les demències i el suport i formació a les famílies. Núria Solà, acompanyada de membres de l’associació va recollir el premi, dotat amb 2.000 €.

Premi de composició musical Paquita Madriguera

El Premi de composició musical Paquita Madriguera es va declarar desert.

Premi d’Honor Ciutat d’Igualada

Finalment, el  Premi d’Honor Ciutat d’Igualada, que “reconeix la trajectòria a persones de diferents àmbits culturals, ja sigui de pensament, de recerca, social, intel·lectual o educatiu”, es va concedir a M. Àngels Gual i Aribau, una persona destacada de la ciutat, dedicada a la docència i al món de l’art,  en reconeixement de la seva dilatada trajectòria artística. Fou la primera directora de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. El Jurat estava format per Marc Castells, Pere Camps Oviedo, Patrícia Illa Borge; Xavier Barberà Bota; Ramon Mascaró; Glòria Escala; Montserrat Lobato, i Josep Rabell, secretari.

In Memoriam

Com és habitual a les gales dels Premis Ciutat d’Igualada, hi va haver un moment per al record i homenatge als igualadins i igualadines, que han tingut un paper destacat en l’àmbit de la cultura i que han mort en el transcurs del darrer any. En aquesta ocasió es va recordar la figura  del pastisser Hermini Pla i Vich, l’artista Milós Gras Miquel, la traductora Victòria Gual i Godó i el poeta Pius Morera Prat.

Va cloure l’acte el batlle d’Igualada, Marc Castells, agraint la tasca feta per tots els premiats  tot posant la mirada en el 2022, quan igualada serà Capital de la Cultura Catalana, una fita "per exhibir una ciutat orgullosa i forta, convençuda que és una de les grans d'aquest país”.


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

23 de novembre 2021.07:43h

Respondre

https://anoiadiari.cat/cultura/teatre-municipal-ateneu-torna-omplir-se-gala-dels-premis-ciutat-igualada/

Felicitats a tots el premiats, i en especial a Mª Àngels Gual, a qui gràcies al seu... Llegir més art, convicció i empenta (i fins i tot “tossuderia” per convèncer als polítics de torn) l’hi podem agrair la creació, i existència, de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, una joia educativa artística i professional d’Igualada. Per molts anys.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.