TORNAR

Titzina porta el seu ‘Exitus’ al Teatre Municipal de l’Ateneu

Aquest dissabte, un espectacle que no deixa indiferent

cultura
Dimarts, 8 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Teatre Municipal l’Ateneu està a punt de finalitzar la programació estable del primer semestre de 2010. Serà aquest dissabte, dia 12 de juny a les 9 del vespre, amb l’espectacle de Titzina Teatre, Exitus. Amb aquesta obra aconseguiren un notable èxit a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega. Dels seus altres espectacles, que ja s’han vist a Igualada, han fet unes gires importants (300 funcions Folieu a deux; 180, Entrañas).
PUBLICITAT

Dues escenes d'Exitus, que es podran veure aquest dissabte a l'Ateneu

Un funerari, un home que busca feina, un directiu d’un laboratori farmacèutic i un advocat, entrecreuen les seves vides sense que ni ells mateixos siguin conscients del destí comú que els uneix. Quatre persones que s’enfronten a la mort des de punts de vista tan diversos com els d’una professió, una tragèdia o un acte irreversible de la vida.

Exitus és un terme llatí que significa sortida i que s’utilitza en medicina com a simplificació de l’expressió més correcta Exitus letalis, que significa literalment sortida mortal o, més mèdicament, procés cap a la mort. Titzina teatre torna a recórrer els escenaris amb una nova història en què múltiples personatges i escenes es succeeixen de forma dinàmica, poètica i amb l’estil tragicòmic propi dels seus creadors, en Diego Lorca i en Pako Merino.

70.000 espectadors a l’Ateneu el 2009

Durant l’any 2009 es van dur a terme prop de 250 activitats obertes al públic, amb poc més de 70.000 espectadors, la qual cosa significa un 56% d’ocupació per a les activitats generals. La programació estable es tancà amb un 51’2%, amb ocupacions que van superar el 85% d’aforament com en el cas d’Aloma i Converses amb la mama, que exhaurí les localitats. En destaquen altres programacions professionals, com la de La Xarxa, que arribà al 71% d’ocupació en la programació infantil.

El Teatre Municipal l’Ateneu és un espai socialitzador de la ciutat, perquè la majoria d’activitats estan programades o fetes amb la col·laboració de les entitats i els centres d’ensenyament d’Igualada. Cal dir que durant aquest primer semestre de 2010 l’espectacle més vist ha estat Una comèdia espanyola que tingué un 74’6 % d’ocupació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.