TORNAR
PUBLICITAT

Torna el festival gastronòmic Vadefoodies

Els vins de l’Anoia i la cuina responsable seran els protagonistes del certament, que es farà del 23 de maig al 8 de juny, amb degustacions, xerrades, tallers, presentacions de llibres i la Jornada Professional

cultura
Dimecres, 11 maig 2022. 12:46. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"De l'arrel al cel" és l'eslògan del festival Vadfoodies, que torna a tenir un lloc destacat a l'agenda d'esdeveniments de l'Anoia, després de dos anys d'anul·lació d'aturada a causa de la pandèmia. Com en edicions anteriors, el Vadefoodies mostrarà les tendències gastronòmiques, posant enguany èmfasi en els vins de l'Anoia i en la cuina responsable. L'acte central es farà el 4 de juny, durant tot el dia a la rambla Sant Isidre, amb la presència d'una vintena de cellers i diverses activitats. El programa del festival s'amplia amb una "setmana gastronòmica", del 28 de maig al 4 de juny, amb diverses propostes gastronòmiques i culturals, entre les quals cal destacar la presentació del llibre Benvinguda, d'Empar Moliner i la incorporació de vins locals i plats a les cartes dels restaurants locals. El festival també tindrà un aperitiu: la Jornada de vins professional, el 23 de maig; i postres: la presentació del llibre Cuina! O barbàrie, de Maria Nicolau, el 8 de juny. El festival és organitzat per l'Associació gastronòmica i cultural Vadefoodies amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada i Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022

PUBLICITAT

Vadefoodies té com a objectiu sensibilitzar sobre la urgència d'apostar per una cuina conscient, així com posicionar i promocionar el consum dels vins que s'elaboren a la comarca de l'Anoia: "Entre el Penedès i el Pla de Bages hi ha un territori preparat per ser potenciat com a productor i destí de referència en el mapa vitivinícola", assenyalen des de l'associació Vadefoodies.

El 4 de juny, la rambla es converteix en la Rambla dels vins per acollir el festival de vins i cuina responsable

Després de dos anys, torna el festival Vadefoodies, que celebrarà la sisena edició amb un ampli programa d'activitats sota el lema "De l'arrel al cel". L'acte central es farà el 4 de juny, quan la cèntrica rambla Sant Isidre es convertirà, per un dia, en la Rambla dels Vins. De les 11 del matí fins a la nit, els amants de la gastronomia i tots els visitants podran els vins dels cellers de l'Anoia i del celler convidat Enlaire Vins. Al llarg de la jornada es faran tasts exprés per descobrir els vins i caves dels cellers.

També s'han programat xerrades i converses maridades amb vins de l'Anoia sobre sobirania Alimentària, amb la participació de Marina Monsonís i Oriol Càlichs i sobre Vins de pagesos i pageses amb Enlaire vins i Ruth Troyano. Igualment, dins els Diàlegs capitals d'Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022, es farà una conversa entre el xef David Andrés i la directora de la revista Cuines, Judit Càlics.

L'aperitiu del festival: la Jornada de Vins Professional i la presentació del nou llibre d'Empar Moliner

Tot i que l'acte central de la sisena edició del Vadefoodies es concentrarà el 4 de juny amb el festival de vins de l'Anoia i cuina responsable, l'organització ha programat una sèrie d'activitats prèvies i posteriors.

Així, el 23 de maig es farà, a l'Adoberia Bella, de 2/4 de sis de la tarda a 2/4 de nou del vespre, la Jornada de Vins professional, dirigida a professionals de la restauració i l'enologia que vulguin descobrir els vins de l'Anoia. Es tracta del primer certamen que vol projectar els fabulosos vins que s'elaboren entre el Penedès i el Bages i que ja compta amb 19 cellers participants. Les acreditacions es poden aconseguir enviant un correu electrònic a vadefoodies@vadefoodies.cat

El 28 de maig, l'escriptora i winelover Empar Moliner presentarà el seu nou llibre Benvolguda. Una presentació acompanyada d'un tast de vins de l'Anoia: 1 blanc, 1 negre, 1 cava i un ancestral. Les inscripcions al maridatge literari es poden fer a vadefoodies@vadefoodies.cat i té un cost de 10 €. es farà a les 7 de la tarda, al Cercle Mercantil.

Els postres: la presentació del llibre Cuina o Barbàries, de Maria Nicolau.

El 8 de juny, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic Nord, es presentarà el llibre Cuina! O barbàrie, de la cuinera Maria Nicolau, un dels grans èxits de la temporada.

La presentació dels llibres d'Empar Moliner i de Maria Nicolau s'emmarquen dins el programa de la Capital de la Cultura Catalana 2022.

Plats responsables i vins locals, als restaurants d'Igualada

Del 28 de maig al 4 de juny, una quinzena de restaurants d'Igualada incorporaran a les cartes, especialment pel festival Vadefoodies, diversos plats de cuina responsable així com vins i caves de l'Anoia. Els restaurants adherits hauran de complir un decàleg per tal que, per exemple, el producte sigui ecològic o hi hagi un control sobre el consum de plàstics. "Volem que, un cop finalitzat Vadefoodies, els vins segueixin a les cartes i els comensals s'acostumin a demanar-los", han remarcat des de l'organització del festival.

Per a més informació podeu consultar la web del Vadefoodies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.