TORNAR
PUBLICITAT

La Torre inaugura el recuperat espai parroquial Torrescasana

L’obra ha comptat amb una inversió de la Diputació de 120.000 euros

cultura
Dimecres, 17 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El passat dissabte, s'inaugurava la casa parroquial torredana i el seu entorn, que s'han reformat els darrers mesos. El finançament ha comptat amb el suport de la Diputació i també de part del llegat de Mossèn Josep Maria Batlle, rector de l'església de Sant Salvador durant anys.

PUBLICITAT

La Torre de Claramunt ja ha enllestit la renovació de la casa parroquial "espai Torrescasana" i els terrenys annexs que la parròquia, en el seu dia, va cedir a l'Ajuntament. L'església de Sant Salvador de Vilanova d'Espoia i el seu entorn són un espai emblemàtic del municipi de la Torre de Claramunt, format el seu conjunt per l'església romànica construïda a mitjans del segle XII.

L'estrena es va fer amb una missa celebrada per l'Excel·lentíssim Agustí Cortés, bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, acompanyat de Mossèn Pep Aguilar, rector d'Espoia i amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, l'alcalde de la Torre de Claramunt, Jaume Riba i regidors del consistori. A l'ofici solemne també hi van assistir altres membres de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i veïns i veïnes del nucli d'Espoia i del municipi. Seguidament, i a l'exterior de l'església va tenir lloc l'acte d'inauguració i benedicció dels espais parroquials.

En el moment dels parlaments, l'alcalde de la Torre de Claramunt va manifestar que eren unes obres "molt necessàries per preservar el conjunt arquitectònic i el seu entorn, tant pels seus valors patrimonials com pels socials i culturals". En aquest sentit, l'alcalde es congratulava de l'acord per la utilització de l'"espai parroquial Torrescasana" al servei de la comunitat.

Al seu torn, el president de la Diputació de Barcelona, va assenyalar que la Diputació de Barcelona és al costat dels municipis i aposta per la recuperació del patrimoni. I va continuar "celebrem a Vilanova d'Espoia la recuperació d'un espai central del poble, el conjunt de Sant Salvador, que presideix una comunitat que pot enorgullir-se de ser mil·lenària". 

Les obres s'han fet amb el suport de la Diputació de Barcelona -que ha aportat 120.000 euros-, l'Ajuntament, i part també del finançament s'ha pogut realitzar gràcies a una part del llegat de Mossèn Josep Maria Batlle, qui va ser el rector de l'església de Sant Salvador de Vilanova d'Espoia durant molts anys. Les intervencions han suposat en l'entorn arranjaments d'enjardinament, enllumenat públic i zona d'estacionament de vehicles i en l'església, la restauració de la façana oest. 

PUBLICITAT

1 Comentaris

m

marijo

17 d'octubre 2018.12:53h

Respondre

Menys fotos y mes millores....castells.
Amb fum, no aniras enlloc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.