TORNAR

El trajecte del Parc Prehistòric de Capellades serà accessible aquest estiu

Les obres dels darrers mesos compten amb una subvenció de 100.000 euros de la Diputació

cultura
Dimecres, 14 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una de les actuacions més esperades a la vila ja s'està executant. En paral·lel, també hi ha diverses actuacions de manteniment a les infraestructures que ja estaven fetes, com la coberta de l'Abric Romaní.

La concreció definitiva del Parc Prehistòric de Capellades ja és en camí després de gairebé una dècada d'obres i actuacions parcials, frenades per les restriccions econòmiques. El primer tinent d'alcalde Àngel Soteras apunta que "a l'estiu el trajecte pot estar obert". L'execució acabarà amb probabilitat abans "i només caldria harmonitzar els horaris amb altres atractius turístics de Capellades com el Museu Molí Paperer".

El total d'inversió previst en un principi per completar el Parc Prehistòric era d'un quart de milió d'euros, dividit en diferents obres. Per això, en espera que es completin, Soteras explica que en tractar-se d'actuacions diferents a diversos punts, algunes licitacions s'han pogut fer a la baixa. Gairebé la meitat d'inversió per aquestes intervencions, uns 100.000 euros, són sufragats per la Diputació de Barcelona, en dues ajudes anuals de 50.000 euros. 

La passera, un dels elements més reconeixibles del recorregutLes obres no es limiten al recorregut per la cinglera del Capelló, sinó que també s'han reforçat altres elements com la coberta de l'Abric Romaní, la joia de la corona del jaciment, que s'havia deteriorat des de la seva construcció. El gruix de les obres d'acondicionament, però, es van adjudicar aquest passat desembre, i són a la passera. També es contemplen millores a les tanques de protecció i d'accés al Parc.

Soteras considera que quan es faci l'obertura de l'equipament en tot el seu recorregut "serà una gran notícia a nivell turístic per Capellades. Queda ara fixar quines seran les condicions de l'obertura i com es coordina amb altres possibilitats turístiques que tenim a Capellades. Per exemple, sincronitzar el recorregut amb el Museu Molí Paperer". El regidor espera que no hi hagi contratemps en altres aspectes de les activitats de l'àrea, tot i que admet que amb l'aplicació de l'article 155 hi ha partides econòmiques que fins ara no estan confirmades i que podrien significar la reducció del període d'excavacions a l'agost.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.