TORNAR

La transformació del Rec, en una exposició al Museu de la Pell

La mostra es podrà veure fins al 26 de setembre

cultura
Dijous, 22 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sorgit en el mateix Rec, el Museu de la Pell acollirà durant dos mesos una exposició sobre el barri adober. La inauguració de la mostra serà aquest divendres 23 de juliol, a les 8 del vespre.

PUBLICITAT

'Rec Districte Cultural. Un barri en transformació' és l'exposició que es podrà veure al Museu de la Pell d'Igualada fins al 26 de setembre. Es tracta d'una producció pròpia del centre, que mostra els espais recuperats al Barri del Rec. Mitjançant una instal·lació artística i vivencial, es podrà descobrir, a través de fotografies, audiovisuals i altres formats expositius, la recuperació patrimonial d'aquestes fàbriques i les noves activitats que hi tenen lloc. La mostra està comissariada pel gestor cultural Roger Mula, en col·laboració amb diversos agents que conviuen al barri del Rec.

El barri ha presenciat i experimentat diverses transformacions al llarg de la història. Inicialment agrari al segle XII, reconvertit en industrial al segle XVIII, conforma un valuós conjunt patrimonial i arquitectònic. Un paisatge urbà únic. Al segle XXI, diverses persones, col·lectius i entitats han anat instal·lant-se al barri, seduïts pel seu potencial. Han recuperat i rehabilitat algunes de les velles fàbriques desocupades i han incorporat noves activitats al barri vinculades a la cultura, el disseny, l'art, la tecnologia o la gastronomia. Espais culturals, estudis de disseny, museus, fàbriques de creació, tallers d'artistes, restaurants, seus d'entitats o cooperatives.

Aquestes se sumen i conviuen amb la indústria tradicional -modernitzada i amb un pes molt important-, petits tallers d'oficis artesanals, habitatges en certes zones, el paisatge agrari dels horts i la natura propera al riu Anoia. Un districte per al segle XXI, semblant a alguns dels vells barris industrials d'arreu del món que han estat objecte de transformacions similars. La inauguració de l'exposició serà aquest divendres 23, a les 8. Durant la setmana de Festa Major es faran visites comentades a la mostra i rutes guiades pel barri on es podrà conèixer i visitar l'interior d'alguns dels espais recuperats.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.