TORNAR
PUBLICITAT

L'espectacle i correfoc pels 30 anys del Grup Mal Llamp, la Baixada d’Andròmines i el Tast al Rec, els destacat d’avui a la Festa Major d’Igualada

La nit acabarà amb les actuacions d’Obeses, Dr Prats, Aka Muffins i Virgi

cultura
Dijous, 1 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Pel matí, tindrà lloc la visita a la nova seu de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, la Tronada d’Inici de Festa Major, el Trasllat de Sant Bartomeu i el Vermut de la Tronada a Casal Popular. Durant la tarda, els Gegants visitaran la Gent Gran i un poc més tard, després de la Concentració d’Andròmines, De Cap al Rec amb la 5ª Baixada D’Andròmines. Els Comediants de l’Ateneu Igualadí presentaran de nou L’Estiuet del Senyor Martí i s’obrirà al públic la Fira d’Atraccions. L’esport estarà també present al programa d’avui amb les finals masculina i femenina de la Supercopa de Catalunya d’Handbol al pavelló de Les Comes, a la vegada que a la Basílica de Santa Maria es celebraran les Vespres en honor a Sant Bartomeu. Les activitats continuaran amb el Kahoot populat Mai Igualada i a l’hora de sopar, les tapes de les barraques seran les protagonistes del Tast al Rec, mentre que a la plaça Pius XII s'hi farà Sopar popular. A la plaça de l’Ajuntament els Versots i Ball Parlat del Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada prendran la plaça i per la Vigília del Sant es celebrarà just després, La Passacalle. Ja de nit, a la plaça de Cal Font tindrà lloc el concert de Lorenzo Santamaria i a la plaça de l’Ajuntament es farà l’Espectacle inicial del Grup Mal Llamp, acte commemoratiu en motiu dels 30 anys de la colla i que donarà el tret de sortida al Correfoc. A mitjanit, la Rebuda i la Festa de la Passacalle donaran pas a l'inici de concerts amb Obeses i Dr. Prats al Parc Central, junt amb Lasta Sanco a la plaça Pius XII. La nit acabarà amb les sessions de PD’s a la mateixa Pius XII i a l’Espai Barraques, amb Aka Muffins i Virgi.

PROGRAMA D’ACTES

Divendres, 23 d’agost                
11.30 h Visites al nou edifici de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, antiga “Escola Teneria”. Gratuït. Aforament limitat. Inscripcions: martinezd@aj-igualada.net  
Punt de trobada a la plaça del Rei Neptú

12 h Tronada d’Inici de Festa Major, a càrrec de Els Voladors, trabucaires d’Igualada
A la rambla de Sant Isidre
Acte amb foc (vegeu recomanacions per als actes amb foc)

12.30 h Trasllat de Sant Bartomeu. Des de l’església del Roser a la Basílica de Santa Maria, on es cantaran els goigs.
Hi participen: el Tabal; els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; Moixiganguers d'Igualada; Gegants del Barri de Xauxa; Gegants Vells d’Igualada; l’Àliga d’Igualada; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; portants d’honor; imatge de Sant Bartomeu i la Banda de Música d’Igualada.
Ho organitza: La FESTHI
Recorregut: carrer del Roser, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça del Bruc
Acte amb foc (vegeu recomanacions per als actes amb foc).

13 h Vermut de la Tronada. Després de la Tronada i el trasllat del Sant vine a fer el vermut al Casal Popular
Ho organitza: Casal Popular d’Igualada el Foment I Assoc. Juvenil La Coll@nada
Al Casal Popular d’Igualada el Foment

16.15 h Els Gegants visiten la Gent Gran. Visites festives a les residències per a la gent gran, a càrrec dels Petits Diables d’Igualada amb el drac Bufarot; el Tonet Blanquer, el Bisbalet, acompanyats dels seus músics.
Amb l’Associació Cultural Dessota, petits Diables d’Igualada, Colla Gegantera del Bisbalet i Ass. de Veïns del Barri de Xauxa
Al Centre de dia Montserrat, Residència Igualada

17 h Concentració d’Andròmines

18 h De Cap al Rec - 5a Baixada D’Andròmines. Convertiu una bici vella, un matalàs, etc. en una andròmina i baixeu pels carrers de la ciutat.
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada
A l’av. Gaudí amb carrer Milà i Fontanals

19 h Comediants de l’Ateneu Igualadí presenta “L’Eestiuet del Senyor Martí”.
Al Teatre Municipal l’Ateneu (vegeu venda d’entrades)

19 h Obertura de la Fira d’Atraccions. Instal·lada a la part frontal de l’av. Catalunya i carrer de França, a continuació del Parc Central, fins al 27 d’agost

19 h Supercopa de Catalunya d’Handbol – Final femenina
21 h Supercopa de Catalunya d’Handbol – Final masculina
Després de 12 anys, torna a Igualada el millor handbol de Catalunya
Ho organitza: Federació Catalana Handbol i Club Handbol Igualada.
Al pavelló de les Comes

19.30 h Vespres en honor a Sant Bartomeu i Toc del Tabal. Vespres solemnes de Sant Bartomeu
Ho organitza: Parròquia de Santa Maria i FESTHI
A la Basílica de Santa Maria

20 h Mai Igualada. Kahoot populat per descobrir diferents aspectes d’Igualada, de forma divertida.
Ho organitza: Cal Cuta i Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

21 h Tast al Rec – Barraques. Vine a sopar amb les tapes i els tastets gastronòmics que ens proposen les diferents barraques amb tapes a partir d’1’5 €. Les Barraques 2019 estaran gestionades per: Softball Club Igualada, Anoia Rugby Club, Unión Deportiva Montserrat Igualada, Igualada Volei Club, Jovent Republicà Igualada, Gats Igualada, Adoptagat i 7 vides, Unión Cultural Extremeña, Rec on Fire.
Horari de Barraques de 21h a 06h.
A l’espai de barraques, carrer Dr. Joan Mercader

21 h Sopar popular de Tapes. Per començar amb forces el cap de setmana de la Festa Major! Sopar popular a peu de carrer.
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.
A la plaça de Pius XII

21 h Versots i Ball Parlat del Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada
A càrrec del Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada.
A la plaça de l’Ajuntament
Acte amb foc (vegeu recomanacions per als actes amb foc)

21.45 h La Passacalle, Vigília del Sant.
Hi participen: el Tabal; els Voladors, els Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; el Ball de Cercolets d’Igualada; el Ball de Pastorets d’Igualada; el Ball de Bastons d’Igualada, els Gegants Vells d’Igualada i la Banda de Música d’Igualada.
Els homenatjats són: l’alcalde de la ciutat, el regidor de Promoció Cultural, la consellera d’Empresa i Coneixement, la consellera de Salut, la Salero de la ciutat, portants d’Honor de Sant Bartomeu, les Juntes de l’Ateneu Igualadí i del Casal Popular el Foment i l’Associació juvenil la Coll@nada.
Ho organitza: la FESTHI
Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer de l'Argent, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla de Sant Isidre, carrer d’Òdena, carrer de Sant Pau, carrer Esquiladors, carrer del Vidre, carrer de Sant Jordi,  plaça del Rei Neptú, carrer de la Soledat fins al número 52, plaça del Rei Neptú, carrer del Roser i plaça de Pius XII.
Acte amb foc (vegeu recomanacions per als actes amb foc)

22 h Concert de Lorenzo Santamaria. Concert d’aquest mític cantant mallorquí que oferirà un repertori dels seus grans èxits, que el van convertir en un artista consagrat els anys 70. Ens mostrarà el seu esperit romàntic i el seu cor de rock and roll.
A la plaça de Cal Font

22.30 h Espectacle Inici Correfoc.
A càrrec del grup Mal Llamp, amb motiu dels 30 anys de l’entitat.
A la plaça de l’Ajuntament

23 h Correfoc. Amb els Petits Diables d’Igualada i Pixapólvora ; el Grup Mal Llamp amb el Flameus; els Diables d’Igualada amb la Víbria Jove d’Igualada.
Coordina el correfoc: Mal Llamp d’Igualada
Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer del Born, carrer Nou, carrer de Garcia Fossas, plaça de la Creu, carrer de St. Sebastià, carrer de Sant Roc, plaça de Sant Miquel, carrer de Sant Jaume, carrer de Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament.
Acte amb foc (vegeu recomanacions per un correfoc segur)

0 h La Rebuda i la Festa de la Passacalle. Comencem a animar la nit amb PD’s, tot esperant l’arribada de la Passacalle
Ho organitza: FESTHI i l’ Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

0.30 h Concert d’Obeses + Dr. Prats. Tornen els herois, torna la revolució, torna l’excel·lència, torna el grup de culte de l’escena musical catalana amb el seu 5è disc Fills de les Estrelles, Obeses és referència del virtuosisme, bon gust i plaer desenfrenat.
Dr. Prats, amb el seu nou disc Venim de lluny, reflex perfecte del moment actual. A nivell musical és una explosió festiva que explora una multitud d’estils sense cap prejudici. Una proposta optimista, però també crítica.
Al Parc Central

1 h Concert amb Lasta Sanco
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

1.30 h Espai Barraques – Zona PD’S, amb Aka Muffins, Dj i productor d’Igualada i Virgi, Dj, cantautora i productora de Calaf.
A l’espai de barraques, al carrer Dr. Joan Mercader

2.30 h La Festa de la Passacalle. Amb PD’s de l’escena musical igualadina
Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.