TORNAR
PUBLICITAT

Una trentena de llars igualadines acullen artistes de la Mostra que comença avui

Un total de 62 artistes s’allotgen a cases de la comarca

cultura
Dijous, 12 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des d'aquest dijous al matí, la Mostra aixeca el teló, per bé que la inauguració serà al vespre. De nou, la capital anoienca s'ha bolcat amb el certamen, amb l'ajuda indispensable de desenes de voluntaris i de famílies d'acollida.

PUBLICITAT

Amb unes xifres impactants -53 companyies en un total de 104 representacions, entre les quals 9 estrenes absolutes i 10 a Catalunya en 20 espais d'actuació- Igualada és des d'aquest dijous l'aparador del teatre infantil a Europa. Les companyies que venen a exhibir els seus espectacles aquí han mobilitzat a la societat igualadina que fa temps que s'ha fet seva la Mostra. Hi haurà una vuitantena de voluntaris amb implicació també del grup Àuria. No és menys important el paper de les famílies acollidores, una de les novetats de l'ny passat. Un total de 29 famílies anoienques acolliran 62 artistes de 14 companyies.

Avui, els alumnes dels centres educatius d'Igualada seran els primers espectadors de La Mostra amb les funcions escolars. En total uns 3.900 alumnes de 18 escoles i instituts assistiran a 27 funcions escolars. La Mostra treballa cada cop més amb les escoles i instituts per potenciar les arts escèniques als més petits i joves de la mà dels centres educatius de la ciutat i els seus docents. En aquest sentit la fira ha impulsat accions com El Quadern de Teatre, el IV Concurs de Crítica Teatral Infantil i Juvenil, o el taller 'Què és per a tu el teatre?' amb format d'exposició i que es pot visitar a la Sala Municipal d'Exposicions fins al 29 d'abril. L'obertura oficial és al vespre d'aquest dijous, a les 9, al Teatre Municipal, amb 'Diario de un brutto anatroccolo' dels italians Factory Compagnia Transadriatica.

La Llotja, al Museu

La Mostra PRO s'ubica de nou a La Llotja instal·lada al Museu de la Pell, amb extensió a l'Adoberia Bella. Dins de les activitats professionals, cal destacar la jornada professional que tindrà lloc aquest dijous 12 amb la xerrada 'Eines per apropar teatre i escola', amb la participació d'Alfredo Mantovani, pedagog teatral; Charlotte Olling i Soledad Gallardo, impulsores del projecte europeu BUTTERFLY; Transforming Art into Education; Maite Serrat, pedagoga terapèutica i tècnica del programa Anem al Teatre i Judy Seal, professora i directora de teatre a la Dolphin School. La xerrada va adreçada tan a professionals de l'educació i de les arts escèniques com a programadors i tècnics municipals interessats en vincular l'escola i el teatre.

Un altre plat fort és el 9è Mercat de Projectes d'espectacles, la presentació pública de 6 projectes d'espectacles familiars amb l'objectiu de possibilitar la seva producció. D'1 a 2/4 de 3 es presentaran 'La petita Capmany' de la Fundació La Roda i Tanka Teatre; 'Ta Circ Tun' de la Cia. Sifó; 'Back 2 Classics' de la Cia. Planeta Trampolí; 'Wabi-sabi, la bellesa de la imperfecció' de Zipit Company; 'Othli' de Compañía D'Jade i 'Una poma, un pomer' de De_paper.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.