TORNAR

Tres igualadins inventen 'Contes a mida', una proposta de contes personalitzats per a cada infant

S’incorpora la possibilitat també de fer un audioconte

cultura
Dissabte, 24 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Si fa unes dècades es van fer populars els llibres de 'Tria la teva pròpia aventura', ara una proposta igualadina permet que l'aventura sigui íntegrament sorgida de la imaginació de cada infant. L'han elaborat l'escriptora Anna Marsal, la il·lustradora Elisabet Serra i el músic Carles Prat.

PUBLICITAT

Fer el teu conte des de zero (i evidentment, ser-ne el protagonista) és un somni per a menuts i no tan menuts que ara és accessible amb el projecte "Contes a mida" (www.contesamida.net), que a partir d'un treball 100% personalitzat presenta un conte únic per a cada infant. A partir d'un formulari, es descriuen els detalls i preferències dels infants, sigui un o diversos germans, la temàtica, alguna anècdota o informació a tenir en compte, s'acompanya d'una fotografia per fer la il·lustració a mida i es comença a treballar. Es pot triar, segons l'edat del nen o nena, la lletra (lligada, de pal o impremta), i es poden incorporar materials gràfics propis.

En només unes setmanes es pot revisar el resultat final. Per als amants de la tradició oral, hi ha la possibilitat de convertir la història en un audioconte, amb música feta a mida. També una proposta per a escoles. Sota en nom "Projecte ESCOLA" s'ofereix als centres educatius la possibilitat de fer un treball molt més intensiu amb un resultat únic pel grup classe. A partir d'un treball pedagògic, en base a la reflexió individual i de grup, es fa una narració on els alumnes del grup seran els protagonistes, escolliran alguns elements de la narració que es farà també totalment a mida.

Una de les impulsores, Anna Marsal, recorda que "ja havíem treballat amb l'Elisabet Serra i ens agrada fer coses juntes". Havien publicat 'Quin cacau i altres contes'. A casa, "és habitual que ens inventem històries amb els petits i vam pensar que estaria molt bé que cada nen o nena tingués una història on el dibuix siguin ells i hi puguin sortir els seus amics. No és un conte fet amb una plantilla, que són una bona opció, volíem quelcom més personalitzat". Amb el formulari "tenim els detalls i l'aspecte dels protagonistes, poden també triar la tipologia de lletra si són molt petits i estan aprenent a llegir. Adaptar al màxim el conte a l'infant, que en aquest moment on les pantalles ho guanyen tot, se sentin partíceps dels llibres i se'ls mirin amb il·lusió". 

Contes per a grups escolars

Hi ha la possibilitat d'unes sessions de l'escriptora i la il·lustradora a l'aula, per conèixer el procés de creació d'un llibre i totes les parts que intervenen. Fomenta la creativitat i l'hàbit de la lectura i el resultat final, esdevé un llibre on els i les alumnes son els protagonistes de la història i n'obtenen un exemplar cadascú. La il·lustradora Elisabet Serra, l'escriptora Anna Marsal i el compositor Carles Prat, artífexs del projecte, aposten en ferm per un treball fet amb moltes ganes, artesanal, meticulós i que dona com a resultat un producte únic i molt especial. La seva premissa: "treballar cada història d'una en una, per fer-les a mida, amb els mateixos infants com a protagonistes, les seves inquietuds i gustos, i amb un resultat exclusiu: un conte il·lustrat, amb audioconte, per a llegir, rellegir i escoltar una història de la qual no n'hi ha cap altra d'igual".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.