TORNAR

La Unió Calafina, distingida amb la Creu de Sant Jordi

El Govern distingeix vint persones i deu entitats amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya

cultura
Dimarts, 30 novembre 2021. 18:48. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Govern, a proposta de la consellera de Cultura, ha aprovat atorgar la distinció a un total de vint persones i deu entitats que, “pels seus mèrits i perquè han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. L'elecció de les personalitats distingides amb el guardó s'ha fet respectant la paritat de gènere i, segons el Govern, "reflecteixen la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial”. Entre els guardonats hi ha Pau Gasol, Justo Molinero, Francisco Ibáñez, Alèxia Putellas, Mònica Terribas, el grup Els Pets i l’Associació Cultural Recreativa Unió Calafina. La Creu de Sant Jordi, distinció que arriba enguany al seu 40è aniversari, és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT

Segons l’acord de Govern d’aquest dimarts, reben la Creu de Sant Jordi Jesús Alturo i Perucho; paleògraf, filòleg i historiador; Mariona Carulla i Font, empresària i promotora cultural; Anna Rosa Cisquella i Passada, actriu i productora teatral; Ernest Costa i Savoia, fotògraf i escriptor naturalista; Joana Escobedo i Abraham, filòloga i bibliotecària; i Isabel Etxeberria Gorriti, pedagoga.

També han estat guardonats els coneguts esportistes catalans Pau Gasol i Sáez, i Alèxia Putellas i Segura; Manuel Heredia Jiménez, conegut com 'Tío Manuel', activista social; Francisco Ibáñez Talavera, dibuixant i guionista, pare de 'Mortadelo y Filemón'; Mercè Izquierdo i Aymerich, científica i professora; Elena Jaumandreu i Garrido, "la millor muntadora cinematogràfica del món" segons Orson Welles, amb qui va treballar en la pel·lícula Campanades a mitjanit (1965); i l'escriptor, professor i il·lustrador Enric Larreula i Vidal.

El conegut locutor, comunicador i empresari Justo Molinero Calero; l'empresària Anna Navarro Descals; el ceramista Joan Panisello i Chavarria, l'artista conceptual Àngels Ribé i Pijuan, i la periodista i exdirectora de TV3 Mònica Terribas; Rafael Tous i Giner, empresari tèxtil, col·leccionista d’art i mecenes; i l'esmaltador Francesc Vilasís i Fernández-Capallejà, completen el llistat dels que reben aquest any la Creu de Sant Jordi que atorga el Govern.

Igualment, el Consell Executiu d'aquest dimarts també ha acordat atorgar la Creu de Sant Jordi en forma de placa a deu grups o entitats destacades. Així, l'Associació Cultural Recreativa Unió Calafina; l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona; el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona; el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya; el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya; el grup musical Els Pets; l'Escola de Grallers de Sitges; la Federació Catalana de Natació; la Fundació Catalana de l'Esplai; i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, reben aquest any aquesta distinció.

Creu de sant Jordi per a l'Associació Cultural Recreativa Unió Calafina

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi l’ Associació Cultural Recreativa Unió Calafina “per la seva trajectòria, des de l’any 1896, com a entitat de referència del poble de Calaf i del seu entorn comarcal. Durant els seus 125 anys ha dinamitzat propostes d’activitats socials i culturals tot fomentant la participació de veïns i veïnes. En destaquen la seva aposta per afavorir la represa de la vida ciutadana i la cohesió social local als anys quaranta, després d’èpoques històriques adverses, i la seva acció d’impuIs a projectes capdavanters durant la segona meitat del segle xx, que continua avui amb una línia d’iniciatives socioculturals innovadores i connectades a dinàmiques artístiques de proximitat amb la ciutadania.”


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.