TORNAR

Una vintena de joves fan de prescriptors de la Mostra Igualada

La crisi energètica i el futur dels entorns rurals, la pressió estètica, el futur dels adolescents i la violència juvenil, entre les temàtiques de la programació per a joves

cultura
Dilluns, 20 març 2023. 17:37. Redacció AnoiaDiari.

Captivar el públic jove és un dels objectius de les arts escèniques en general. També de la Mostra Igualada, que celebrarà la 34a edició del 30 de març al 2 d’abril. I ho farà, entre altres vies, a través de la seva pròpia programació, amb les noves propostes escèniques de companyies com The Followers, Mos Maiorum i Binomi. A més, en l'àmbit professional, la Mostra PRO Catalan Arts ofereix als joves un espai per expressar-se a la Fira mitjançant un fòrum de reflexió i debat dinamitzat pel col·lectiu L'Última Merda. Membres del Grup Mostra Jove visitaran les escoles i instituts d’Igualada com a ambaixadors de la Mostra per donar a conèixer la Fira i animar els seus companys a assistir-hi.

Des del 2019, la Mostra Igualada ha creat el Grup Mostra Jove, un punt de trobada per a joves d'entre 14 i 20 anys de la comarca de l'Anoia interessats en les arts escèniques. L'objectiu d'aquest grup és enriquir l'experiència dels joves respecte a l'art escènic, i fomentar la seva participació. S'intenta posar els joves al centre de l'activitat, proporcionant-los eines i recursos perquè puguin ampliar els seus coneixements i així conèixer en profunditat la Mostra, no només com a festival o esdeveniment sinó també com a fira i plataforma professional. Al llarg de l'any, el grup es reuneix per assistir a diverses funcions teatrals i conversar amb els artistes, a més de realitzar tallers i altres activitats relacionades amb les arts escèniques.

Els dies previs a la Mostra, el grup jove visitarà les escoles i instituts d'Igualada per explicar què és la Mostra i recomanar els espectacles adreçats a la seva edat. Durant els dies de la Fira, el Grup Mostra Jove assistirà a diverses obres de la programació, conversarà amb les companyies després de les funcions i compartirà les seves opinions a través del perfil d'Instagram @joveslamostra.

Per segon any consecutiu, la presència dels joves arribarà també a la secció professional de la Fira, a la Mostra PRO Catalan Arts. El divendres 31 de març a les 11.30 h tindrà lloc (L’assemblea) La llotja de les arts escèniques #4: està tot el peix venut?, una activitat relacional i de debat, dinamitzada pel col·lectiu L'Última Merda, on es pretén fomentar el debat entorn de la relació artista-programador a partir de dinàmiques de grup que també impulsaran les relacions professionals. L'Última Merda és un grup format per joves que proposen que "ens escoltem per construir de manera horitzontal, col·lectiva i inclusiva el futur que volem pel sector”.

La programació de la 34a Mostra Igualada inclou temes rellevants per als joves com la crisi energètica, la pressió estètica, el futur dels adolescents i la violència juvenil. Cry Babies de The Followers tracta sobre la relació entre l'educació, la societat i la violència a través d'una ficció especulativa. Solar de Mos Maiorum és un espectacle-litúrgia que parla de la crisi energètica i la pèrdua d'identitat del món rural, i com les centrals de plaques fotovoltaiques afecten les zones rurals deprimides. Adéu, Jane! de la companyia Binomi conta la història d'una jove que ha de lluitar contra la pressió estètica i la importància de l'acceptació i estima pròpies.

A més, la mostra també ofereix espectacles per a tots els públics que poden interessar als joves, com Lignes de vie dels francesos Cie Lézards Bleus, una exhibició de parkour en façanes; Transmissions - Conferència ballada sobre danses urbanes de Vulcana; Rouge Nord de Cirque Pardi!, una proposta de gran format amb tècniques circenses d'alt risc; + (Suma) de Sound de Secà, una combinació de percussió, dansa, veu, moviment i poesia; Baktana de Lazuz Company, un duet de circ i moviment; Idiòfona de Joan Català, un espectacle itinerant i participatiu; i Ma solitud de Guillem Albà, entre altres propostes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.