TORNAR

La Vinyala torna aquest diumenge amb 1.000 quilos de cargols per cuinar i degustar

El mateix dia, Òdena celebrarà la Festa de la Verema

cultura
Dimecres, 15 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els amants dels cargols tenen una cita amb la vinyala a Òdena, aquest diumenge 19 de setembre. Torna una cita clàssica que, a més, arriba a la desena edició i que tindrà la presència d'un grapat de restauradors del territori.

PUBLICITAT

Aquest diumenge, Òdena serà escenari de la Fira de la Vinyala, en la que es podrà gaudir del tast d'aquesta varietat de cargol i productes de proximitat i KM0. Després que l'any passat la mostra gastronòmica no es pogués realitzar presencialment, aquest diumenge el Parc de la Font acollirà més d'una desena de restauradors per oferir els tasts de diferents receptes de vinyales. També s'hi trobarà cellers de la zona i artesans alimentaris KM.0 En total, es cuinaran prop de 1.000 quilograms de cargols perquè el visitant els pugui degustar a la mateixa fira o bé els pugui adquirir per a emportar-se.

Els restauradors que participen en aquesta edició son Bar Fènix, Bar Jordi, Kiosket de l'Anna, Ca l'Andorrà, Cal Taribó, Canaletes, L'Escorxador, El Racó del Traginer i Samuntà. A més també es compta amb la col·laboració de la Confraria de La Vinyala que cuinaran diferents receptes de vinyales. Per acompanyar els tastos es podrà amb bons vins, caves i cerveses de proximitat dels cellers; Igualavins / celler Can Casals, celler Figueres, celler Grau i Grau, Caves Bohigas, Cervesa els Minairons i l'Associació de Petits Viticultors de la Conca d'Òdena. Els visitants a més trobarà producte KM0 com la mel d'Òdena Josep M. García, Cargols J.Vila, Cal Llobet i ecològics de Puig Aguilera. Les degustacions podran fer-se allà mateix en unes taules habilitades per a l'ocasió o emportar-se-les en carmanyoles especials. Pep Callau farà l'animació de la jornada.

També se celebra la Festa de la Verema a 2/4 de 12 a càrrec dels Petits Viticultors. Es començarà la tradicional trepitjada de raïm a càrrec de les pubilles i hereus i de tothom que s'hi vulgui sumar. En acabar, els assistents a la demostració podran tastar el most resultant del procés. També hi haurà un premi a la millor tapa segons el jurat format per membres de la Confraria de la Vinyala i l'organització, i el Premi a la millor tapa segons votació popular. A més, durant tot el matí hi haurà actuacions de la Colla gegantera de Calders i del grup de grallers Els Borinots. L'esdeveniment està organitzat per l'Ajuntament d'Òdena i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la coordinació de Mapamundi Produccions i la Confraria de la Vinyala. Totes les activitats estan adequades a la situació sanitària actual.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.