TORNAR

Xarxa Igualada porta ‘Andròmines’, el darrer espectacle de Samfaina de Colors

Es podrà veure aquest diumenge al migdia al Teatre Municipal Ateneu

cultura
Dimecres, 10 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge, dins la programació d’espectacles de Xarxa Igualada, una de les companyies de referència de les arts escèniques adreçades al públic infantil, Samfaina de Colors, formada per Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, tornen una vegada més a la capital de l’Anoia per presentar la seva darrera creació, Andròmines, un espectacle poètic que ens parla de la fugacitat del temps i dels records.

Amb una posada en escena conceptual i creant una atmosfera sonora que permet a l’espectador sentir i emmirallar-se en els records de la seva infantesa, a Andròmines coneixerem la protagonista de l’espectacle, una noia que puja a les golfes de casa seva, i allà redescobreix les seves joguines i torna a ser petita per un instant. El temps s’esvaeix suaument. Els vells tresors de quan érem petits són ara andròmines abandonades que reviuen i ens retornen al paradís de la infantesa.

Més informació i venda d’entrades

L’espectacle tindrà lloc al Teatre Municipal l’Ateneu el diumenge dia 14 de novembre, a ¼ d’una del migdia. El preu de les entrades és de 7 € i de 5 € per als socis de La Xarxa. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç i a taquilla des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Samfaina de colors

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia van crear Samfaina de Colors el 1988 per difondre entre les nenes i els nens la música, els instruments, i la cultura tradicional dels Països Catalans. Música, teatre, instruments, poesia, arts escèniques...

Al llarg d’aquests anys de treball ininterromput, Samfaina de Colors ha creat 24 espectacles musicals, ha enregistrat 9 CD, ha fet 5.732 funcions, i els seus treballs els han vist 2.603.470 espectadors.

Els espectacles són de nova creació, singulars, originals i amb llenguatge propi. Estan en constant evolució, buscant la innovació en cada nou treball. Experimenten, cerquen, barregen nous llenguatges artístics: teatre, música, poesia, arts visuals, dansa, tecnologia… fugint de l’artificiositat i de la repetició. Això els ajuda a créixer dia a dia, i així han aconseguit arribar fins avui, amb la il·lusió intacta de quan van crear fa 30 anys Samfaina de Colors. Sempre treballen en català, buscant les nostres arrels i potenciant-les.

Samfaina de Colors ha enregistrat els discos: Convit a la festa (PDI 1994), Ralet, ralet (Discos a mà 2000), Nou pometes té el cançoner (Discos a mà 2002), De bracet (Discos a mà 2009), Cançons de bressol (Edicions 62 2011) i Càpsules (Discos a mà 2012), ) i Els tres porquets es caguen de por (Discos a mà, 2016). Mirna Vilasís i Xavi Múrcia van crear l’any 2000 el seu propi segell discogràfic, Discos a mà.

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, des del 1994 porten una carrera paral·lela a la de Samfaina de Colors adreçada al públic adult. Fins al 2005 van liderar els grups Tralla i La Cobleta de la Selva, amb els quals van enregistrar 5 discos i van fer moltíssimes actuacions arreu del país i també gires per tot Europa. Amb Tralla van rebre molts dels premis més importants del país.

L'any 2009 la Mirna i el Xavi inicien una aventura artística en solitari per a públic adult amb la publicació de discos. Mirna Vilasís té publicat el disc: Mirna (World Village, 2009), el 2015 el segueix Espero meravelles, tretze poemes de Montserrat Abelló cantats des de l’emoció, la força i la bellesa que sempre han definit Mirna Vilasís. En Xavi Múrcia ha publicat els discos Electrocançó-Xavi Múrcia (Discos a mà, 2009). A contrapeu-Xavi Múrcia (Discos a mà, 2012), i A través de Vinyoli (Discos a mà, 2012).

Els espectacles de Samfaina de Colors dels darrers anys són: Trinco, trinco, Ralet, ralet, Nou pometes té el cançoner, El grill Esteve i l’orquestra del bosc, Nens, al pati!, De bracet, Càpsules, Cabaret Patufet i Els tres porquets es caguen de por.

Per a Andròmines, la companyia la completen Anna Ros, Berta Vidal, Rafel Roca, Marc Jódar, Ivan Rubio, Marta Vilellas, Marc Domènech, Victoria Cretenze, Anna Moyano, Martí Doy, Cristian Pujante, Arian Botey i Julian Waisbord. 

En aquesta ocasió han treballat noves tècniques dramatúrgiques i musicals que no havien emprat fins ara. La posada en escena i l’escenografia són també innovadores, canviants al llarg de l’espectacle, actives. Necessitaven fer un pas endavant, emocionar-se, emocionar, i deixar-se la pell a l’escenari.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.