TORNAR

El Zoom Igualada 2019 ja té unes 50 produccions inscrites

Amb el nou format que eixampla el ventall de produccions, s’espera duplica les inscripcions de fa un any

cultura
Divendres, 2 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb una nova orientació cap a formats més trencadors, la 17a edició del Zoom Igualada ja escalfa motors. Enguany, el festival se celebrarà a Igualada i a Barcelona del 25 de novembre a l'1 de desembre.

Ja hi ha una cinquantena de programes de televisió d'entreteniment, reportatges informatius, programes d'esports i d'altres gèneres de no ficció, a més de les tradicionals tvmovies i minisèries, inscrits al Zoom '19 d'Igualada. A causa del bon ritme de les inscripcions, que s'havien de tancar aquest 31 de juliol, l'organització ha decidit ampliar la convocatòria fins al dia 9 d'agost.

Una de les projeccions de la secció oficial el 2018En les anteriors edicions el festival rebia una mitjana d'una trentena de projectes. Ara, s'espera arribar a la seixantena. L'organització atribueix aquest èxit de convocatòria al canvi de format del Zoom, convertit en el Festival Internacional de continguts audiovisuals de Catalunya, que per primera vegada incorpora altres gèneres i temàtiques.

El Zoom s'adreçava fins ara a la ficció televisiva internacional en la secció oficial. A partir d'aquesta edició, dóna cabuda a altres gèneres com l'entreteniment, els informatius, els programes culturals i divulgatius i els esportius. Amb la incorporació d'aquestes noves categories, el Zoom es converteix en "una plataforma amb un model únic en el panorama de festivals, ja que permet que hi participin tots els continguts audiovisuals independentment del format, canal de distribució i audiències, i s'obre a totes les productores, televisions, estudiants i realitzadors independents de tot el món, sempre i quan el contingut audiovisual presentat (per a tot tipus de pantalla) s'ajusti a les bases de la secció oficial del Festival".

El Zoom programarà diversos actes i activitats en universitats i centres educatius d'audiovisual de Barcelona, tot i que mantindrà la seu al Teatre Municipal i al Cinema de l'Ateneu d'Igualada. D'entre tots els projectes presentats, se seleccionaran els programes que optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d'Entreteniment, millor Ficció, millor programa d'Informatius, millor programa Cultural&Divulgatiu i millor programa d'Esports. D'altra banda, els estudiants universitaris atorgaran el Premi Millor Youtuber i el Premi Millor Instagramer valorant el contingut audiovisual.

El certamen es completarà amb les seccions Zoom Sèries, amb estrenes de capítols inèdits de sèries d'èxit o presentacions, amb Zoom Km0, amb produccions audiovisuals del territori de l'Anoia i Zoom Varietés, una mostra de formats curiosos o singulars d'arreu del món. El Talent Campus de Formats de TV aportarà la descoberta de talent a les productores i TVs i, el Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serielizados, proporcionarà al nou talent l'oportunitat d'entrar en el món professional i es projectarà Serielizados Fest. A més, els formats seleccionats en les categories de no-ficció seran objecte d'estudi dels estudiants universitaris a les ZoomClass de Barcelona i Igualada. El Festival Zoom està organitzat per l'Ateneu Igualadí i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament d'Igualada, amb el patrocini de DO Catalunya, el Concessionari Audi Wolkswagen Skoda Servisimó i la col·laboració de De Verité Produccions i la XAL i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.