"Buscando a Eric", Ken Loach al Cine Club de l'Ateneu

Els dos Erics, el real i l'imaginari

Eric Bishop és un carter de Manchester que ha tocat fons. Va abandonar la seva primera dona, la Lily, i fa anys que l’ha abandonat la seva segona dona, i li ha deixatamb els seus dos fillastres adolescents. La seva filla li demana que cuidi de la néta, cosa que provoca que es retrobi amb la Lily (la primera dona). Amb tot plegat, l’Eric està fet un embolic i els seus companys busquen maneres d’ajudar-lo. Per exemple, veure's a través dels ulls d'algú a qui admirin. I l'Eric Bishop tria el seu ídol, el mític futbolista que va triomfar al Manchester United. Després d’això, l’Eric Cantonà de dins del seu cap se li apareix i l'aconsella per intentar redreçar la seva vida. De fet l’Eric del títol, el de “Buscando a Eric”, no és Eric Cantonà, sinó el protagonista, el carter Eric Bishop.

"Buscando a Eric" és una pel·lícula de cinema social, de l'estil de Ken Loach, però amb més elements d'humor que en treballs anteriors. Els actors professionals estan molt bé, sobretot el protagonista i Eric Cantonà. A la pel·lícula es nota molt que a Ken Loach i al guionista els agrada el futbol. I a Eric Cantonà, evidentment, també. De fet va ser el jugador qui va contactar amb Loach per fer alguna cosa junts. En tot cas, no és una pel·lícula sobre el futbol -que ningú s’espanti-, sinó que Cantonà utilitza algunes de les seves experiències esportives per aconsellar el protagonista.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.