Dissabte, 9/1/2010
658 lectures

Els Coen, uns paios poc seriosos

Michael Stuhlbarg és Larry Gopnik

Si a Michael Gopnik li diguéssin que "Un tipo serio" és una comèdia, segurament s'indignaria i, després, estaria capcot. La nova pel·lícula d'Ethan i Joel Coen és una comèdia amb el segell Coen, amb un humor molt elaborat.

En Larry Gopnik és un professor de física jueu a una universitat de Minneapolis. Prova d’explicar als seus alumnes aquesta ciència, omplint la pissarra de formules per explicar, per exemple, el principi d’incertesa de Heisenberg, que desmunta la fiabilitat de tota certesa. Com aquest principi, la vida d’en Larry s’acaba de desmuntar quan la seva dona li diu que vol divorciar-se per casar-se amb un altre home, en Sy.

Larry provarà de tirar endavant, carregant amb el seu germà apostador, el seu fill fumador de porros i la seva filla que estalvia per operar-se el nas. I tot es va complicant cada vegada més... I prova de buscar ajuda en els rabins.

És una pel·lícula que es fixa en petits detalls de la vida quotidiana d’aquest grup reduït de gent i els ressalta. A través del què li passa a Larry Gopnik “Un tipo serio” ens introdueix i gira en torn de la vida d’aquest nucli de jueus, parla de la religió, i de com explica la vida. També perquè és una pel•lícula que té el segell dels Coen i que, a més, està ambientada a la Minneapolis on van créixer. Però en aquest cas no és comèdia esbojarrada ni amb personatges extrems com a altres de les seves pel·lícules. De fet, és una comèdia i un drama al mateix temps.

"Un tipo serio" es fixa en petits detalls de la vida quotidiana d’aquest grup reduït de gent i els ressalta. A través del què li passa a Larry Gopnik “Un tipo serio” ens introdueix i gira en torn de la vida d’aquest nucli de jueus, parla de la religió, i de com explica la vida. També perquè és una pel·lícula que té el segell dels Coen i que, a més, està ambientada a la Minneapolis on van créixer. Però en aquest cas no és comèdia esbojarrada ni amb personatges extrems com a altres de les seves pel·lícules. De fet, és una comèdia i un drama al mateix temps.

Destaca el protagonista, l’actor Michael Stuhlbarg. No l’hem vist al cinema però ha fet carrera al teatre, a Nova York. Destaca ell i la majoria dels actors, que no són coneguts però que fan papers molt creïbles. Sobretot comptant que la pel·lícula es basa en els personatges, en com diuen les coses i com es mouen...

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.