Dilluns, 21/12/2009
1273 lectures

Coneixent "Allà on viuen els monstres"

El rei Max

Cartell d'"Allà on viuen els monstres"

Diuen que dins de tots nosaltres queda allò que hem vist, que hem fet, i totes les persones que hem conegut. Però dins de tots nosaltres també hi ha un monstre. El que ens proposa Spike Jonze a la seva nova pel·lícula és que visitem els nostres monstres a través dels ulls d'en Max. Que visitem "Allà on viuen els monstres".

El Max és un nen de 12 anys que viu amb la seva mare i la seva germana. És una mica trapella i no té gaires amics. I li agradaria que la mare i la germana estiguessin més per ell. Elles, en canvi, dediquen força temps als amics i als xicots. En Max, un dia, decideix escapar-se. Ho fa en un vaixell i arriba a una illa, allà on viuen els monstres. Uns monstres que tenen uns sentiments molt semblants als del Max.

"Allà on viuen els monstres" és una pel·lícula molt simple, basada en una narració molt breu de Maurice Sendak, una història que ha marcat la infància de molts nens (sobretot dels Estats Units) com a molts ens ha marcat “El petit príncep”. El que explica “Allà on viuen els monstres” són sentiments molt bàsics, molt fàcils d’entendre perquè tots els hem sentit. I ho fa a través d’un nen que reconeixem i que entenem. Un personatge que interpreta molt i molt bé l’actor Max Records. I els monstres, més enllà que els agradi destrossar coses i menjar-se la gent, també tenen actituds molt fàcils de reconèixer.

El director, Spike Jonze, és un d’aquells personatges que prova de fer coses diferents i arriscades, com “Com ser John Malkovich”. I per això aquest és un projecte que li escau molt. Jonze ha dirigit sobretot videoclips, i potser per això la música de la pel·lícula lliga tan bé amb la història.

Per cert, no recomanaria que portessiu a veure "Allà on viuen els monstres" a infants molt molt petits. En alguns moments es podrien espantar. En tot cas, la pel·lícula és per a tots els públics i no és només infantil.

"Alla on viuen els monstres" encara no ha arribat a Igualada. De moment la podeu veure al Yelmo Cines Abrera i molts cinemes del país en versió doblada a l'espanyol, i en aquests cinemes doblada al català.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.